Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
30. decembra 2020, 17:27
Čas čítania 1:45
Tímea Krauszová

Investigatívni novinári zmapovali sieť katolíckych organizácií. Inkasujú aj milióny ročne a ovplyvňujú spoločenské dianie v Európe

NEWS POĽSKO SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Výsledky spolupráce novinárov z viacerých krajín zverejnilo Investigatívne centrum Jána Kuciaka.

Investigatívnym novinárom sa podarilo zmapovať sieť organizácií, ktoré mali spoločné postupy pri získavaní peňazí od ľudí. Ide o katolícke ultra konzervatívne organizácie s dosahom aj na politicko-spoločenské dianie v jednotlivých krajinách. O prepojeniach medzi jednotlivými organizáciami o ich financovaní informuje Investigatívne centrum Jána Kuciaka (ICJK). 

Odporúčané
Hovorca biskupov Kramara: Ak odborníci odporučia vakcínu proti Covidu-19, cirkev ju podporí (Rozhovor) Hovorca biskupov Kramara: Ak odborníci odporučia vakcínu proti Covidu-19, cirkev ju podporí (Rozhovor) 30. novembra 2020, 9:30

Poštou pošlú obrázky svätcov s prosbou o finančný dar

Na Slovensku je ultra konzervatívnych katolíckych organizácií niekoľko, proti webstránke jednej z nich nedávno varoval hovorca Konferencie biskupov Slovenska Martin Kamara. Ide o portál Christianitas, ktorý zaradil spolu s Gloria.tv či Bádateľom a Slobodným vysielačom medzi dezinformačné weby.

Christianitas vydáva Nadácia Slovakia Christiana, dcérska organizácia poľskej ultrakonzervatívnej Nadácie Inštitút sociálnej a náboženskej výchovy Piotra Skargu. Táto nadácia podporuje celosvetové katolícke hnutie, ktoré presadzuje ultrakonzervatívnu agendu po celom svete, informuje ICJK.

zazracna-medaila.sk
zazracna-medaila.sk Zdroj:

Nadácia Slovakia Christiana vznikla v roku 2016 a podľa svojho webu chce chrániť tradície kresťanskej civilizácie a obhajovať učenie cirkvi a prirodzené chápanie manželstva či rodiny. Ich model zarábania spočíva v posielaní rôznych predmetov s náboženskou hodnotou (obrázky fatimskej Panny Márie a svätcov, knihy, ružence či medailóniky) spolu so žiadosťou o finančný príspevok.

Domov
Zdieľať
Diskusia