Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. decembra 2020, 18:33
Čas čítania 0:52
Daniel Mikolášik

Raper žaluje Marka Zuckerberga o 20 miliónov. Nepáči sa mu, že dostal ban na Instagrame, kde mal 10 miliónov fanúšikov

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM
Uložiť Uložené

Raper na svoj profil často pridával fotky s nahými ženami. To sa mu však vypomstilo.

Americký raper Boosie Badazz tvrdí, že bude žalovať zakladateľa Facebooku Marka Zuckerberga o 20 miliónov amerických dolárov, čo je v prepočte približne 16,4 milióna eur. Instagram, ktorý spadá pod korporáciu Facebook, Inc., mu totiž deaktivoval účet.

Ako informuje portál Unilad, Zuckerberg podľa slov rapera odmietol aj napriek mnohým sťažnostiam zrušiť ban uvalený na jeho profil, na ktorom mal viac ako 10 miliónov sledovateľov. Tvrdí, že ide o očividnú diskrimináciu kvôli tmavej farbe pleti a chce spor riešiť súdnou cestou.

Odporúčané
Mark Zuckerberg odkazuje miliardárom: Nikto si nezaslúži mať toľko peňazí Mark Zuckerberg odkazuje miliardárom: Nikto si nezaslúži mať toľko peňazí 6. októbra 2019, 22:03

Sociálna sieť zablokovala Boosieho profil ešte v auguste tohto roku, kvôli opakovanému a častému porušovaniu pravidiel komunity. Na svojom profile totiž často uverejňoval fotografie s nahými ženami. Odvtedy si síce založil nový, ten mu však nezarába toľko ako predošlý a tiež má vraj pozastavené niektoré dôležité funkcie, ako napríklad možnosť živého vysielania.

Zuckerberga, ktorého nazval Zuckinberg, vyzýval, aby mu účet vrátil. Ponúkal mu zaň dokonca 100 000 dolárov. „Zrušil mi jednu z mojich podnikateľských aktivít. Preto naňho podám žalobu,“ uviedol Badazz a dodal, že 20 miliónov je porovnateľnou sumou s príjmami, ktoré by inak cez Instagram zarobil, keby nemal deaktivovaný profil.

„Mal som viac ako 10 miliónov sledovateľov a ty si mi doje**al môj príjem, ktorý potrebujem na uživenie mojich detí,“ povedal raper. Uviedol tiež príklady, kedy známym osobnostiam kvôli porušeniu pravidiel komunity deaktivovali účet, no následne opäť vrátili. Badazz si myslí, že sa naňho Mark Zuckerberg nahneval aj z dôvodu, že si robil srandu z jeho mena.

Domov
Zdieľať
Diskusia