Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2020, 14:03
Čas čítania 0:44
Viktor Kniš

Český súd spochybnil povinnosť nosenia rúšok vonku, zákon je vraj nepresný a nezrozumiteľný

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Mestský súd v Prahe spochybnil zákon, ktorý ukladá Čechom povinnosť nosiť rúško v exteriéri. Vláda má týždeň na jeho špecifikovanie, inak prestane platiť.

Krajský súd v Prahe podľa portálu iDNES spochybnil zákon, ktorý ukladá na území Českej republiky povinnosť nosiť rúško v exteriéri.

Momentálne majú úrady týždeň na to, aby nariadenie upravili a špecifikovali. Problémom má podľa súdu byť, že je zákon nekonkrétny a nie je z neho zrejmé, ako má byť naplnený cieľ zamedziť šíreniu pandémie. 

„Opatreniam z 19. októbra chýbajú konkrétne, zrozumiteľné a podložené úvahy, na základe ktorých by súd mohol účinne a zodpovedne preskúmať, či je skutočne z pohľadu dosiahnutia deklarovaného cieľa nevyhnutné trvať na povinnom nosení ochranných prostriedkov dýchacích ciest v aktuálne stanovenom rozsahu," uviedol súd v tlačovej správe.

Odporúčané
Matovič: Od pondelka čiastočne otvoríme divadlá, kostoly, fitnesscentrá aj kiná Matovič: Od pondelka čiastočne otvoríme divadlá, kostoly, fitnesscentrá aj kiná 13. novembra 2020, 11:31
Domov
Zdieľať
Diskusia