Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2020, 11:31
Čas čítania 1:23
Viktor Kniš

Matovič: Od pondelka čiastočne otvoríme divadlá, kostoly, fitnesscentrá aj kiná

NEWS IGOR MATOVIČ RICHARD SULÍK
Uložiť Uložené

Igor Matovič zverejnil dlhý status, v ktorom kritizuje Richarda Sulíka a odhaľuje, aké prevádzky chce otvoriť už 16. novembra.

Igor Matovič na včerajšom zasadnutí konzília epidemiológov, virológov a verejných zdravotníkov navrhol otvorenie niektorých prevádzok či inštitúcii. 

„Predložil som návrh, aby sme od pondelka 16. novembra mohli otvoriť divadlá, kiná a kostoly maximálne do 50% kapacity ich priestorov,“ uviedol predseda vlády v statuse na Facebooku, ktorý zverejnil primárne s cieľom kritizovať Richarda Sulíka. 

Konzílium odborníkov návrh premiéra schválilo a dnes o ňom rokuje pandemická komisia. Tá bude rovnako zvažovať navrhnutie otvorenia fitnesscentier za prísnych podmienok. 

„Po zvážení všetkých za a proti, som takýto súhlas konzília získal a som tomu veľmi rád, lebo "nielen z chleba je človek živý". Rovnako sa podarilo dostať do návrhu konzília otvorenie posiliek a plavární pre športové kluby, zatiaľ však maximálne do 6 ľudí ako pri iných "telovýchovných" prevádzkach,“ uviedol Igor Matovič. 

Taktiež sa podľa premiéra uvažuje nad umožnením nižších profesionálnych líg. 

Odporúčané
Každý piaty testovaný na Slovensku má koronavírus. Nakazilo sa ďalších viac ako 2-tisíc ľudí, 27 zomrelo Každý piaty testovaný na Slovensku má koronavírus. Nakazilo sa ďalších viac ako 2-tisíc ľudí, 27 zomrelo 13. novembra 2020, 10:02
Domov
Zdieľať
Diskusia