Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. novembra 2020, 15:50
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Bývalý policajný prezident Tibor Gašpar ide do väzby, obvinený je z korupcie a účasti v zločineckej skupine s N. Bödörom

NEWS TIBOR GAŠPAR
Uložiť Uložené

Špecializovaný trestný súd rozhodol o vyšetrovacej väzbe pre Tibora Gašpara, Róberta Krajmera aj Milana Mihálika. O väzbe ďalších obvinených zatiaľ ešte rozhoduje.

Špecializovaný súd vzal Tibora Gašpara a Milana Mihálika do väzby, podľa sudcu by mohli ovplyvňovať svedkov a pokračovať v trestnej činnosti.

Obaja podali voči rozhodnutiu sťažnosť, rozhodovať bude preto Najvyšší súd, zatiaľ však budí stíhaní väzobne. V prípade Tibora Gašpara súd neakceptoval ako dôvod možnú útekovú väzbu. Postupne sa rozhoduje o ďalších obvinených v rámci akcie Očistec.

O väzbe obvinených rozhoduje sudca Špecializovaného trestného súdu Rastislav Stieranka. 

ŠTS rozhodol tesne pred piatou hodinou popoludní aj o riaditeľovi Národnej protikorupčnej jednotky Róbertovi Krajmerovi, ktorého zobral do väzby. Rovnako zobral do väzby aj šéfa odposluchov SIS Mariána Zetochu.

Odporúčané
Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? Bödörova schéma: Ako vraj konali v prospech Smeru a SNS, ako si mali deliť 400-tisícový úplatok a kto to celé dopodrobna opísal? 8. novembra 2020, 16:53

Sú bude ešte dnes rozhodovať o väzbe policatov NAKA Martiovi Fleischerovi a Ivanovi Bobockom, ktorý sa k skutkom priznal. Ako posledného privezú bývalého šéfa národnej finančnej jednotky Bernarda Slobodníka, ktorý rovnako spolupracuje s políciou, informovala hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková. 

Advokát bývalého riaditeľa NAKA Petra Hraška Ľubomír Hlbočan povedal, že jeho klient nie je spôsobilý na výsluch a sudca bude musieť rozhodnúť bez jeho vypočutia. Hraško má podľa advokáta vážne psychické problémy, informuje Denník N

Domov
Zdieľať
Diskusia