Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. novembra 2020, 12:50
Čas čítania 0:52
Viktor Kniš

Šeliga vykázal poslancov extrémistickej ĽSNS z parlamentu, nemali certifikáty s negatívnym výsledkom: Nie ste nadľudia, odkázal im

NEWS JURAJ ŠELIGA ĽSNS
Uložiť Uložené

Podpredseda parlamentu zo strany Za ľudí zakročil, keď poslanci Kotlebovej strany odmietli predložiť v Národnej rade certifikáty s negatívnym výsledkom antigénového testu.

Podpredseda Národnej rady Juraj Šeliga v utorok vykázal poslancov extrémistickej ĽSNS z parlamentu. Odmietali totiž predložiť potvrdenie o negatívnom teste na ochorenie COVID-19.

Šeliga poslancov opätovne vyzýval a pýtal sa ich, či pôjdu potvrdenie predložiť pracovníkom, ktorí zabezpečujú vstup do budovy NR SR. Šéf ĽSNS Marian Kotleba mu odpovedal, že ho nemá komu predložiť. Juraj Šeliga mu vysvetlil, že pracovníci pri vstupe sú v zmysle zákona o Policajnom zbore oprávnení na to, aby sa im poslanci takýmto dokladom preukázali.

Odporúčané
Prehľad: Čo môžeš a nemôžeš bez negatívneho certifikátu, aké obchody otvárajú pre otestovaných a kedy môžeš dostať pokutu 1659 eur Prehľad: Čo môžeš a nemôžeš bez negatívneho certifikátu, aké obchody otvárajú pre otestovaných a kedy môžeš dostať pokutu 1659 eur 2. novembra 2020, 5:55


Marian Kotleba sa odvolal aj na stanovisko Úradu na ochranu osobných údajov SR, z ktorého podľa neho vyplýva, že občania nie sú povinní sa preukazovať dokladom o ich zdravotnom stave. Kotleba dodal, že celé Slovensko je v chaose a vláda nariadeniami ľudí zastrašuje. Odvolal sa tiež na porušenie rokovacieho poriadku. Úrad vlády už pred časom Úradu na ochranu osobných údajov odkázal, že je ich stanovisko je nesprávne a že môže spôsobovať problémy.

Podľa Juraja Šeligu sa však ustanovenie o zabezpečení nerušeného rokovania vzťahuje aj na ochranu zdravia poslancov a zamestnancov NRSR a kotlebovcov nechal vykázať.

Rokovanie parlamentu museli opustiť Marian Kotleba, Marek Kotleba, Ondrej Ďurica, Martin Beluský, Miroslav Suja, Stanislav Mizík, Milan Mazurek, Eduard Kočiš, Jozef Šimko, Miroslav Urban, Peter Krupa aj Rastislav Schlosár. "Zákon platí pre všetkých rovnako, vy nie ste nadľudia," dodal podpredseda parlamentu.

Správu budeme aktualizovať po brífingu podpredsedu NRSR. 

Domov
Zdieľať
Diskusia