Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. októbra 2020, 7:20
Čas čítania 0:33
Viktor Kniš

Česko opäť prekonalo hranicu 8-tisíc nakazených, pripravujú sa na 100 obetí koronavírusu denne

NEWS ČESKO
Uložiť Uložené

Situácia u našich západných susedov je mimoriadne vážna, od dnešného dňa v Česku platia najprísnejšie opatrenia v Európe.

Za jediný deň pribudlo v Česku 8325 nových nakazených, ide o druhý najväčší denný prírastok od začiatku pandémie. Doterajší rekord je z minulého piatka, kedy zaznamenali v jediný deň 8617 nakazených. V druhej polovici týždňa by však mohlo toto číslo ešte stúpať a prekročiť aj hranicu 10-tisíc nových pacientov denne. 

V Česku od minulého týždňa platí núdzový stav, od dnešného dňa aj najprísnejšie opatrenia v Európe. Vláda už zatvorila reštaurácie aj školy okrem materských, povinné sú rúška na zastávkach. 

Odporúčané
Posledné opatrenia pred lockdownom: Zavreté prevádzky zruinujú podnikateľov, vraciame sa k rúškam vonku pod hrozbou pokút Posledné opatrenia pred lockdownom: Zavreté prevádzky zruinujú podnikateľov, vraciame sa k rúškam vonku pod hrozbou pokút 13. októbra 2020, 11:15

Zhoršuje sa aj situácia v nemocniciach, viac ako 2500 ľudí je momentálne hospitalizovaných, skoro pätina je v ťažkom stave alebo potrebuje intenzívnu starostlivosť.  

Šéf českej lekárskej komory dnes povedal, že očakávajú 100 mŕtvych denne, čo je podľa premiéra výstraha pre Slovensko. „Ak by sme nič neurobili, v priebehu 4 týždňov by sme sa rozhodovali, či budeme liečiť pacientov na Covid alebo budeme niekomu liečiť slepé črevo,“ povedal Matovič.

Česko opäť prekonalo hranicu 8-tisíc nakazených, pripravujú sa na 100 obetí koronavírusu denne
Zdroj: MZ ČR
Domov
Zdieľať
Diskusia