Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2020, 9:37
Čas čítania 1:07
Tímea Krauszová

VIDEO: Počas záchrannej akcie v Malej Fatre sa terénne auto záchranárov niekoľkokrát prevrátilo, všetci v aute sa zranili

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

V aute sa nachádzali traja profesionálni a dvaja dobrovoľní záchranári.

Traja profesionálni a dvaja dobrovoľní záchranári Horskej záchrannej služby (HZS) sa včera, 5. septembra zranili v terénnom aute, ktoré sa prevrátilo. K nehode došlo v sobotu popoludní na zjazdovke nad chatou na Grúni v Malej Fatre. Jeden zo záchranárov je vo vážnom stave. HZS o tom informuje na webe.

Smerovali za zranenou turistkou

„Záchranári HZS smerovali k zranenej turistke na Poludňový grúň,“ informovala na svojej stránke HZS. V terénnom aute boli piati záchranári, no cestou došlo k nehode a ich auto sa opakovane prevrátilo. Okoloidúcej turistke sa podarilo nehodu zachytiť na video, v ktorom počuť jej zhrozené výkriky.

Odporúčané
Známe osobnosti bez rúška, pripomienka Kramárovho obťažovania a trápne dokrútky. OTO 2019 bol zrkadlom stavu televízie i republiky Známe osobnosti bez rúška, pripomienka Kramárovho obťažovania a trápne dokrútky. OTO 2019 bol zrkadlom stavu televízie i republiky 5. septembra 2020, 22:53

Bežala za autom so zapnutou kamerou, pri jednom z prevrátení sa z auta vyslobodil jeden zo záchranárov. Pre silné nárazy sa ozýval aj klaksón, záchranár, ktorý z auta počas pádu vyliezol, bol podľa videa viac-menej v poriadku. „Pre Boha živého, ste v poriadku? Ste v poriadku?“ pýtala sa ho žena. Záchranár jej odvetil, aby privolala pomoc.

Na miesto nehody boli podľa HZS okamžite vyslané záchranné zložky Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby, rýchlej zdravotnej pomoc, rýchlej lekárskej pomoci aj Hasičského a záchranného zboru.

K zranenej turistke vyslali druhú skupinu záchranárov. Všetci piati záchranári v terénnom aute sa zranili, no nikto pri nehode neprišiel o život.

Záchranári sú už v stabilizovanom stave. Dvoch dobrovoľných záchranárov po ošetrení prepustili domov a jedného ťažko zraneného záchranára operovali, už je mimo ohrozenia života. Ďalší dvaja ostávajú v nemocnici, lekári monitorujú ich zdravotný stav. Ministerstvo vnútra o tom informovalo v sobotu večer na sociálnej sieti.


„Do Fakultnej nemocnice v Žiline po udalosti okamžite smerovali prezident Hasičského a záchranného zboru Pavol Mikulášek a štátny tajomník Ministerstva vnútra SR Vendelín Leitner. Informovali sa o zdravotnom stave horských záchranárov, rodinám vyjadrili podporu a ponúkli prípadnú pomoc,“ uviedlo ministerstvo.

Domov
Zdieľať
Diskusia