Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. septembra 2020, 8:13
Čas čítania 0:34
Viktor Kniš

V Nitre sa nakazilo koronavírusom 5 učiteľov, 6 zdravotných sestier a lekár, testovanie kontaktov ešte neukončili

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Z 12 nových prípadov za uplynulý deň bolo 5 pedagogických pracovníkov a niekoľko ďalších nakazených majú v tamojšej nemocnici.

V dvoch cirkevných školách v Nitre sa nezačal školský rok načas, dôvodom je 5 nakazených pedagogických pracovníkov.

„Päť pozitívnych prípadov na Covid 19 bolo zaznamenaných u pedagogických pracovníkov z dvoch cirkevných škôl v Nitre. Testovania ešte nie sú ukončené. Tri pozitívne prípady boli zaznamenané u personálu infekčnej kliniky v Nitre. V ďalších štyroch prípadoch prebieha epidemiologické vyšetrovanie,"  informovala popoludní regionálna hygienička Katarína Tináková podľa denníka My Nitra.

Odporúčané
Čerstvých stredoškolákov sme sa pýtali na rúška, dva týždne vydržia (Reportáž) Čerstvých stredoškolákov sme sa pýtali na rúška, dva týždne vydržia (Reportáž) 2. septembra 2020, 17:28

Jedna z troch sestier  je hospitalizovaná na infekčnej klinike, dve sú v domácej izolácii.

Ešte podvečer sa situácia zmenila a k trom sestrám sa pridali ďalšie 3 a Covid-19 má aj jeden lekár. Niektorí majú bezpríznakový priebeh, väčšina nemá žiadne príznaky. 

V nemocnici je v súvislosti s koronavírusom hospitalizovaných celkom jedenásť pacientov. „Šiesti sú na infekčnej klinike, štyria na jednotke intenzívnej starostlivosti a jeden na ARO,“ dodala hovorkyňa Kubinec. Jeden pacient na ARO je napojený na umelú pľúcnu ventiláciu. V Nitre včera spustili veľkokapacitné mobilné odberné miesto.

Domov
Zdieľať
Diskusia