Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. septembra 2020, 17:28
Čas čítania 2:54
Adel Ghannam

Čerstvých stredoškolákov sme sa pýtali na rúška, dva týždne vydržia (Reportáž)

Čerstvých stredoškolákov sme sa pýtali na rúška, dva týždne vydržia (Reportáž)
Zdroj: Mikuláš Bado/REFRESHER
NEWS OPATRENIA ŠKOLSTVO
Uložiť Uložené

Dnes sa začal nový školský rok. Boli sme sa pozrieť ako bratislavské gymnázium a jeho žiaci dodržujú opatrenia a nosenie rúšok.

„Opatrenia budeme dodržiavať určite lebo nechceme ochorieť.” Túto vetu sme počuli dnes ráno v rôznych variáciach pred bratislavským Gymnáziom Ladislava Sáru od viacerých študentov. Medzi čerstvými stredoškolákmi v prvý školský deň prevládala prevažne pozitívna nálada napriek tomu, že ich čakajú dva týždne v rúškach pod dohľadom svojich pedagógov, ktorých poriadne nevideli od marca. 

Odporúčané
Prehľad pravidiel a opatrení, ktoré platia od 1. septembra: Kde nosiť a nenosiť rúško a ako to bude s povinnou karanténou? Prehľad pravidiel a opatrení, ktoré platia od 1. septembra: Kde nosiť a nenosiť rúško a ako to bude s povinnou karanténou? 1. septembra 2020, 11:17

 
Žiaci tejto bratislavskej školy patria do masy takmer 200-tisíc stredoškolákov, ktorí zažijú opatrenia Úradu verejného zdravotníctva v ich prísnejšej podobe. Narozdiel od svojich mladších kamarátov totiž budú musieť nosiť rúška povinne prvé dva týždne výuky a to v prípade, že zostane epidemiologická situácia rovnaká.

V tomto článku si prečítaš:
  • Ako vnímajú začiatok školského roka žiaci bratislavského gymnázia
  • Či sú prváci na strednej škole pripravení nosiť rúška
  • Ako sa s prípadným nesúhlasom vysporiada riaditeľ
  • Ako to vyzerá, keď porovnáme nálady žiakov s názormi na internete

Riaditeľ školy: Pripravili sme program na prvých desať dní, aby boli deti čo najviac mimo školského prostredia. 

Minister zdravotníctva Marek Krajčí totiž povedal, že rúška v školách zrušia v prípade, že by sa šírenie koronavírusu výrazne spomalilo alebo ak by sa krivka nových prípadov sploštila.

 
Do budovy škôl vpúšťal v stredu ráno profesor telesnej výchovy iba žiakov s podpísaným čestným prehlásením, s rúškom na tvári a zmeranou teplotou. Okrem toho si škola pripravila bezkontaktné hygienické zariadenia na dezinfekciu rúk a upravený rozvrh. Predpoludním sme nevideli ani jeden väčší dav školákov, vzhľadom na to, že sa na úvod školského roka budú učiť v časových blokoch.

Domov
Zdieľať
Diskusia