Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
3. septembra 2020, 22:04
Čas čítania 0:38
Adam Novosad

Stredné školy v Trnave už majú 6 žiakov v karanténe. Doma zostávajú celé triedy kvôli kontaktu s potenciálne nakazenými

NEWS SLOVENSKO TRNAVA
Uložiť Uložené

V Trnave prišlo niekoľko žiakov do kontaktu s pozitívne testovanou osobou.

Školský rok na Slovensku začal 2. septembra, ale nezaobišiel sa bez komplikácií. V súvislosti s pandémiou koronavírusu platia v školách viaceré obmedzenia ako povinné nosenie rúšok, ale aj monitorovanie žiakov a študentov s podozrením na nákazu koronavírusom, píše Nový Čas.

V Trnave však museli hneď tri stredné školy viacerých žiakov ponechať v karanténe, pretože krátko pred začiatkom roka sa na športovom tréningu stretli s pozitívne testovanou osobou. 

Stredné školy v Trnave už majú 6 žiakov v karanténe. Doma zostávajú celé triedy kvôli kontaktu s potenciálne nakazenými
Zdroj: Mesto Trnava/Matúš Koprda/Facebook

Ako ukázali testy, koronavírusom sa nakazil hráč futbalového klubu Spartak Trnava pôsobiaci v mužstve do 19 rokov, kde sa dostal do kontaktu s viacerými žiakmi trnavských stredných škôl.

Našťastie, pozitívne testovaný žiak sa momentálne nachádza v domácej karanténe, neabsolvoval otvorenie školského roka a dokonca sa ani neubytoval na internáte. Šesť žiakov škôl, ktorí boli s pozitívne testovaným v blízkom kontakte, teraz podstúpilo testy a aj oni zostávajú v domácej izolácii.

Odporúčané
Pred kúpaliskom v Podhájskej čakali rady ľudí od šiestej ráno, aj keď otvára až o deviatej. Všetko spôsobili nové nariadenia Pred kúpaliskom v Podhájskej čakali rady ľudí od šiestej ráno, aj keď otvára až o deviatej. Všetko spôsobili nové nariadenia 3. septembra 2020, 20:26

Riaditelia stredných škôl z preventívnych dôvodov ponechali doma celé kolektívy tried, ktoré šiesti dotknutí žiaci navštevujú, aby sa v prípade potvrdenia pozitívneho testu predišlo zbytočnému šíreniu nákazy.

Trnavský samosprávny kraj ako zriaďovateľ týchto stredných škôl vyhlásil, že dodatočné opatrenia bude prehodnocovať po doručení výsledkov testov.

Domov
Zdieľať
Diskusia