Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júla 2020, 17:08
Čas čítania 0:41
Viktor Kniš

Slováci si uťahujú z kaderníckej minulosti Branislava Gröhlinga kvôli kauze jeho diplomovej práce. Toto sú najvtipnejšie reakcie

NEWS BRANISLAV GRÖHLING
Uložiť Uložené

Ešte nestihla vychladnúť ani kauza Borisa Kollára a už tu máme ďalšiu. Ani Branislav Gröhling nemá pláne z pozície ministra odstupovať, aj keď prízvukuje, že sa necíti byť k postu prilepený.

Včera Denník N spochybnil diplomovú prácu Branislava Gröhlinga, ktorý sám minulý týždeň priznal na Facebooku, že jeho práca vykazuje zhodu 31 %. Denník zároveň tvrdí, že minister školstva dal sám podnet na to, aby Paneurópska vysoká škola prácu utajila.

Dnes na tlačovej konferencii toto tvrdenie šéf rezortu poupravil a tvrdil, že inštitúcia diplomovku nezverejňuje, pretože keď sám iniciatívne podal podnet na jej kontrolu, škola zistila, že v skutočnosti nemala byť práca nikdy zverejnená. 

„Moja je spred 11 rokov a tematicky aj obsahovo nadväzuje na moju bakalársku prácu. V tom čase smernica schválená dekanom povoľovala, aby 50 % práce tvorila predošlá práca autora,“ povedal dnes minister. Z postu šéfa rezortu odstúpiť neplánuje, zároveň avizuje, že bude ministerstvo pracovať na protiplagiátorskom zákone. 

Odporúčané
Minister školstva Gröhling: Moja práca nie je podľa minulých pravidiel plagiát, ale som pripravený čeliť následkom Minister školstva Gröhling: Moja práca nie je podľa minulých pravidiel plagiát, ale som pripravený čeliť následkom 14. júla 2020, 14:34

Už tradične vyprodukovala kauza aj množstvo vtipných obrázkov, verejnosť sa obzvlášť baví na prepojení Gröhlingovej diplomovky s knihou o účesoch, ktorú v minulosti vydal. Samozrejme, kauzu spájajú aj Borisom Kollárom a Andrejom Dankom, ktorí čelili podobnej situácii, aj keď boli okolnosti odlišné. 

Aj keď situáciu nezľahčujeme a plagiátorstvo odsudzujeme, vybrali sme niekoľko vtipných reakcií, ktoré ukazujú, že ľudová tvorivosť nemá hraníc. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Domov
Zdieľať
Diskusia