Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. júna 2020, 13:45
Čas čítania 0:38
Richard Balog

Moderný dom s odkazom na lokálne materiály neďaleko rušných ulíc Bratislavy

Moderný dom s odkazom na lokálne materiály neďaleko rušných ulíc Bratislavy
Zdroj: Peter Čintalan
KULTÚRA
Uložiť Uložené

Rodinné hniezdočko s bazénom v záhradnej časti na území mestskej časti Vrakuňa.

Teší nás, že domáca architektúra sa vyvíja tým správnym smerom a pravidelne môžeme obdivovať slovenenské či české stavby. Dnes sa pozrieme do moderného domu v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa ležiacej na oboch stranách Malého Dunaja. 

BLNT House“ ako znie oficiálny názov projektu spod rúk AT26 architects, sa rozprestiera na pozemku s výmerou na úrovni 760 metrov štvorcových a svojim majiteľom poskytuje dokonalé súkromie aj relax v upravenej záhrade s bazénom

Odporúčané
Čisté línie a luxus v kombinácii s modernou. Mladí českí architekti predstavujú bývanie snov s výhľadom na Beskydy Čisté línie a luxus v kombinácii s modernou. Mladí českí architekti predstavujú bývanie snov s výhľadom na Beskydy 14. júna 2020, 11:20

Príbeh tohto kompaktného bývania sa začal štúdiou ešte v roku 2015, kedy sa mladá rodina rozhodla presťahovať mimo rušné ulice hlavného mesta. 

Architekti chceli vytvoriť jednoduchý dom, ktorý zaberie rozumnú časť záhrady a zároveň nebude rušivý voči okolitej zástavbe. Pri pohľade na zábery od Petra Čintalana, musíme konštatovať, že sa im to podarilo dobre. 

Priestory s výmerou 245 metrov štvorcových sú rozčlenenné na spodnú (dennú) a vrchnú (nočnú) zónu. Spoločenskej časti dominuje obývačka prepojená s kuchyňou a jedálňou priamo nadväzujúca na terasu. Základom dizajnu sú štruktúrované omietky, výrazný drevený obklad či biele tehly. Tie sú typickým materiálom v tejto lokalite už desaťročia. 

Domov
Zdieľať
Diskusia