Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2020, 12:43
Čas čítania 8:53
Denisa Bodková

Gabriela Kajtárová z TV Markíza: Keď som išla na miesto teroristického útoku, uvedomila som si, že všetci bežia opačne (Rozhovor)

REFRESHER GABRIELA KAJTÁROVÁ INSTAGRAM POLITIKA
Uložiť Uložené

Jej ambíciou nie je hlásiť Televízne noviny, chce sa venovať hlbším a kontroverzným témam, ktoré sú v spoločnosti tabuizované.

Pohybuje sa medzi politikmi a robí o tom stories na Instagrame. Okrem toho sa Gabriela Kajtárová venuje aj tabuizovaným a kontroverzným témam, ktorým médiá nedávajú veľa priestoru. Všimnúť si si ju mohol aj ako moderátorku živých predvolebných diskusií či mimoriadných relácií o koronavíruse na televízii Markíza.


Redaktorka a moderátorka nám v rozhovore prezradila, čo robila v Bruseli počas teroristických útokov, prečo chce pri svojej práci používať aj Instagram a či je medzi novinármi na Slovensku rivalita

V tomto článku si prečítaš:
  • Čo robila v Bruseli počas teroristických útokov
  • Prečo má rešpekt pred bulvárom
  • Čo si myslí o premiérovej komunikácii na sociálnych sieťach


Veľa divákov si ťa všimlo, keď si zrazu začala moderovať predvolebné diskusie s politikmi. Aký bol prechod z redaktorky na moderátorku live vysielania?

Ono sa to možno zdá, že to bolo tak zrazu. Avšak ja som moderovala politické diskusie už aj v rádiu. Ak by som nemala žiadnu podobnú skúsenosť, asi by som sa tam zrútila. Moderátorskú techniku sa naučíš až praxou, pokiaľ nie si talent, čo padol z neba.

Odporúčané
Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) Daniel má 26 rokov a pracuje ako traktorista. Na poli som stretol medveďa, v hlavnej sezóne sa dá zarobiť až 3 500 eur (ROZHOVOR) 10. apríla 2024, 9:30

Teraz bol rozdiel v tom, že ma brali kamery a nemala som možno úplne zvládnutú gestikuláciu tak, ako to majú dlhoroční moderátori.  Zrazu som musela riešiť čo si oblečiem, ako sa učešem a podobne. To som v rádiu nemusela. 

Treba si dávať pozor na to, aby si nebola zneužitá ako obyčajný kanál, teda že cez teba niekomu niečo odkazujú alebo ťa chcú zmanipulovať.


Všimli si ťa aj ďalšie médiá a v jednom svojom Instagramovom poste si povedala, že bulvár je k tebe milostivý, lebo zatiaľ o tebe píše pekne. Máš strach, že by prestal?

Mám pred bulvárom rešpekt, pretože ho nečítam a je to pre mňa svet, o ktorom absolútne nič neviem. Neviem, kto je koho milenec a kto kde ukázal gaťky, hoci by som na tom mala asi popracovať, aby som vedela aj paralelné veci o politikoch (smiech). Bulvár vie z teba spraviť hviezdu aj nulu a častokrát aj veci prekrútiť, a preto mám pocit, že to nemám vo vlastných rukách.

Mojou ambíciou nie je hlásiť televízne noviny, chcem sa venovať hlbším a kontroverzným témam, tvrdí Gabriela Kajtárová (Rozhovor)
Zdroj: www.instagram.com
 

Zaujalo ma, že si pôsobila v Bruseli v čase, keď sa tam stali teroristické útoky. Nebála si sa?

Áno, bola som tam rok ako korešpondentka. Keď sa to stalo, teda že napadli letisko a metro, bolo to asi prvýkrát v mojom živote, kedy som mala strach niekam ísť. Celkovo to bolo hektické obdobie, útoky boli krátko predtým aj v Paríži a keď som vtedy išla do Bruselu, čakala som, že sa niečo podobné môže stať, no nie, že práve tam. Keď som v to ráno išla na miesto útoku, uvedomila som si, že jediná idem tým smerom a všetci ostatní bežia opačne, tak to bolo nepríjemné.


Okrem politiky riešiš aj kontroverzné témy. S kamerou ťa medzi seba pustili aj členovia komunity Hare Krišna alebo shibari, čo sú ľudia, ktorí sa nechávajú zväzovať. Láka ťa to viac k takýmto témam?

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 84350 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo natočila reportáže o komunite Hare Krišna či ľuďoch, ktorí sa nechávajú zväzovať 
  • Akú má skúsenosť so sexuálnym obťažovaním politikmi
  • Či je medzi novinármi na Slovensku rivalita
  • Či zarába 3 000 EUR mesačne
Domov
Zdieľať
Diskusia