Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. marca 2020, 16:02
Čas čítania 0:34
Matej Krajčovič

Prvý Slovák pozitívne testovaný na nový koronavírus je už doma. Stav 52-ročného muža sa výrazne zlepšil

NEWS SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Muž bol niekoľko dní na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Stav 52-ročného muža z obce Kostolište, ktorý bol vôbec prvým Slovákom pozitívne testovaným na COVID-19, sa už výrazne zlepšil. 

Markíza informuje, že bol prepustený do domácej liečby. Zatiaľ však stále musí zostať v karanténe. 

Jeho stav sa v prvej polovici marca zhoršil natoľko, že musel byť umiestnený na jednotku intenzívnej starostlivosti a liečiť sa na bratislavských Kramároch. 

Muž sa pravdepodobne nakazil od svojho syna, ktorý bol na výlete v Benátkach. Pred pár dňami premiér Peter Pellegrini vyhlasoval, že hoci sú niektorí pacienti na JIS, žiadny z nich by nemal byť pripojený na pľúcny ventilátor. 

Odporúčané
Stav prvého Slováka nakazeného koronavírusom je vážny Stav prvého Slováka nakazeného koronavírusom je vážny 8. marca 2020, 22:54

Nový koronavírus spôsobujúcich ochorenie s názvom COVID-19 môže spôsobovať pneumóniu (zápaľ plúc). Tá je v závažnejších prípadoch natoľko silná, že pľúca pacientov nie sú schopné získavať dostatok kyslíka. 

Vtedy musí pomôcť pľúcny ventilátor, alebo dokonca špeciálny prístroj na externé okysličovanie krvi (ECMO), ktorá sa potom opäť vracia do ľudského tela. 

Domov
Zdieľať
Diskusia