Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2019, 10:10
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Captain Marvel je filmom s najväčším počtom chýb za rok 2019. Avengers: Endgame skončilo druhé

FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Autorom vraj uniklo až 59 chýb a nepresností. Väčšina súvisí s dejom zasadeným do roku 1995.

V roku 2019 vzniklo veľa filmov. Niektoré sa podarili, nad ďalšími naopak diváci po celom svete len ohrnuli nos. 

Captain Marvel (CSFD 71 %, IMDb 6,9/10) patrí do tej lepšej polovice, no portál ComicBook píše, že tvorcovia alebo minimálne režisérska dvojica Anna Boden a Ryan Fleck trochu odflákli kontrolu výsledného diela. Ide totiž o film s najväčším počtom chýb za posledných 12 mesiacov. 

Captain Marvel je filmom s najväčším počtom chýb za rok 2019. Endgame skončila druhá
Captain Marvel je filmom s najväčším počtom chýb za rok 2019. Endgame skončila druhá Zdroj: Marvel.com

Web MovieMistakes.com ich za približne dve hodiny premietania napočítal až 59. Za zmienku stojí tiež fakt, že na druhom mieste s 52 chybami je ďalšia marvelovka Avengers: Endgame.

Veľa z chýb v Captain Marvel súvisí s tým, že dej filmu sa odohráva v roku 1995. V záberoch však uvidíš viacero predmetov, ktoré v tom čase ešte neexistovali. Má ísť o filmy First Knight alebo Junior na poličke v obchode Blockbuster Video, druhú funkciu klávesy F11 na klávesnici, do ktorej ťuká Nick Fury alebo dokonca Windows 95. Ten vyšiel až 24. augusta 1995, no vo filme sa používal už dva mesiace predtým. 

Odporúčané
Pred a po CGI: Vytvárali schopnosti Captain Marvel aj muži s plameňometmi? Pred a po CGI: Vytvárali schopnosti Captain Marvel aj muži s plameňometmi? 25. júna 2019, 12:48

Autorom treba priznať, že niektoré z týchto chýb by bolo možné odsledovať len ťažko a milióny párov očí divákov po celom svete majú početnú výhodu. 

Menej výhovoriek sa dá vymyslieť pri chybách v postupnosti záberov. Keď Vers prechádza húfom ľudí po vystúpení z vlaku, ide napríklad okolo muža čítajúceho noviny. No v ďalšom zábere je opäť pred ňou.

Zaujímavé je aj stretnutie Vers a Nicka Furyho v bare. Vers tam totiž šla okamžite po ukradnutí motorky, no Fury sa tam dostal už skôr. Medzitým dokázal zistiť podrobnosti o zlodejovi, spojiť ho s prípadom a preskúmať celú históriu internetového prehliadača. Buď cestuje rýchlosťou svetla, alebo sa Vers niekde poriadne stratila. 

Domov
Zdieľať
Diskusia