Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. júna 2019, 12:48
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pred a po CGI: Vytvárali schopnosti Captain Marvel aj muži s plameňometmi?

Pred a po CGI: Vytvárali schopnosti Captain Marvel aj muži s plameňometmi?
Zdroj: Marvel Cinematic Universe
FILMY A SERIÁLY POČÍTAČOVÉ TRIKY (CGI, VFX, VIZUÁLNE EFEKTY)
Uložiť Uložené

Pre špičkové štúdiá nie je v rámci CGI už takmer nič nemožné.

Možno sa ti to ani nezdá, ale milovaný Samuel L. Jackson je už 70-ročným starým pánom, ktorý však v Captain Marvel musel stvárniť mladšiu verziu agenta Furyho. O jeho premenu sa postarala spoločnosť Lola Visual Effects a pri zmene Jacksonovho vizuálu mali podľa Fame Focus najviac čerpať z thrilleru 187 (1997), kde si Jackson zahral postavu Trevora Garfielda.

Odporúčané
Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) Pavel Kacerle pracuje pre Marvel. V dome Roberta Downeyho Jr. cvičil kung-fu a na Asgarde pracoval 15 hodín denne (Rozhovor) 6. mája 2019, 14:49

Superschopnosti Captain Marvel boli vo filme vytvorené skúseným štúdiom Industrial Light & Magic (Aquaman, Avengers: Engame), ktoré sa mimo iného postaralo aj o tvorbu vesmírnych lodí rasy Kree. Nižšie priložené video ti dá taktiež odpoveď na to, či pri natáčaní vlakovej scény za Brie Larson naozaj stáli dvaja muži s plameňometmi.

Moderátor od Fame Focus si ďalej posvietil aj na CGI spracovanie mačky menom Goose. Vedel si o tom, že pravá mačka bola prítomná iba približne v každom piatom zábere? Vizuálne efekty pokročili natoľko, že si neprítomnosť skutočného zvieraťa vo väčšine záberov (útok s chápadlami nerátame) diváci prakticky ani nevšimli. A čo ty?

Odporúčané
Tyler si ako špeciálneho hosťa priviedol Kanyeho Westa! Tyler si ako špeciálneho hosťa priviedol Kanyeho Westa! 11. novembra 2013, 0:29

Detailnejšie porovnanie záberov pred a po CGI

Domov
Zdieľať
Diskusia