Cesto z ovsených vločiek a celozrnnej múky, vanilková plnka a šťavnaté ovocie. Tieto mini koláčiky si rozhodne musíš upiecť.
Ak si spomínaš, skvelú galetku s tvarohom a černicami už sme dávnejšie pripravovali. Tentoraz si však zhotovíme jej mini verzie s pudingovým krémom a šťavnatým ovocím. S cestom sa pracuje veľmi dobre, nelepí sa a jednoducho sa vykrajuje. Na vykrajovanie koliesok z cesta ti postačí bežná šálka. Do náplne sa najlepšie hodí drobné ovocie ako sú jahody, čučoriedky či maliny. Najlepšie chutia ešte teplé, takže šup vypekať.
INGREDIENCIE
na cesto
100g celozrnnej špaldovej múky
100g ovsenej múky (rozmixované vločky)
1 vajíčko
30g kokosového oleja
20g kokosového cukru (ľubovoľného sladidla)
voda podľa potreby
na náplň
120ml mlieka
10g vanilkového pudingového prášku
70g jemného tvarohu
stévia / kokosový cukor podľa chuti
jahody, čučoriedky
POSTUP
Špaldovú a ovsenú múku zmiešame s kokosovým cukrom. Pridáme vajíčko, olej a vodu, aby sme vytvorili tuhé cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho odležať v chladničke približne 20 minút. Zatiaľ si uvaríme v mlieku puding do zhustnutia, primiešame tvaroh a dosladíme podľa chuti. Cesto rozvaľkáme natenko a napr. šálkou z neho povykrajujeme menšie kruhy. Pudingovú plnku rozotrieme na cesto (kraje, ktoré budeme zahýbať necháme čisté) a posypeme ho kúskami jahôd a čučoriedkami. Okraje cesta zahneme smerom dovnútra a pečieme približne 25 minút na 180°C.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
(na 1 galetku, z celkového množstva ich vyjde 8)
Kalórie: 175
Bielkoviny: 6g
Sacharidy: 26g (vláknina 2g)
Tuky: 6g
Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.