Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
14. januára 2017 o 10:54
Čas čítania 0:00
Simona M.

Francúzsky slaný koláč na fit spôsob s tuniakom, syrom a brokolicou (Recept)

ZDRAVIE
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Ak nie si zrovna typ na sladké, skús tento vynikajúci quiche (slaný koláč) s tuniakom, mozzarellou a brokolicou. Hodí sa kedykoľvek, či už to budú raňajky alebo večera.

O dezerty na Fitculte rozhodne nie je núdza a tak sme sa rozhodli skúsiť aj niečo iné. Dnešným receptom je quiche, teda slaný koláč. Quiche je pôvodom francúzskym koláčom, základnými surovinami sú zväčša pšeničná múka, maslo, smotana, slaninka a rôzne syry... My sme si recept samozrejme troška upravili, aby obsahoval viac bielkovín a menej kalórií. Na prípravu cesta sme použili celozrnnú múku a ovsené vločky a na výbornú náplň sme zvolili mozzarellu a tuniaka. Nezabúdame ani na mikronutrienty, takže vhod nám padne aj brokolica. Môžeme ho podávať čerstvý z trúby, no perfektne chutí aj vychladený.

INGREDIENCIE

na cesto

100g celozrnnej špaldovej múky

75g ovsených vločiek

2 lyžice olivového oleja

3 lyžice mlieka

100ml vody

1/2 ČL sušenej bazalky

troška soli

na náplň

1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave (130g)

100g mozzarelly

200g brokolice

2 vajíčka

1 strúčik cesnaku

150ml mlieka

soľ

mleté čierne korenie

provensálske bylinky

Francúzsky slaný koláč na fit spôsob s tuniakom, syrom a brokolicou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

POSTUP

Na prípravu cesta len spolu zmiešame všetky ingrediencie. Vzniknuté cesto rozotrieme na dno zapekacej misky (priemer 24cm). Pomôžeme si navlhčenou lyžicou a cesto vytiahneme aj vyššie po krajoch formy. Pečieme 10 minút na 180°C. Zatiaľ si pripravíme náplň. Brokolicu si rozoberieme na ružičky a uvaríme ju nad parou domäkka. Mozzarellu si nastrúhame a zmiešame ju s tuniakom, vajíčkami, roztlačeným cesnakom a mliekom. Zmes dochutíme bylinkami, korením a soľou. Náplň vlejeme do predpečeného korpusu, navrch nadrobno nakrájame uparenú brokolicu a pečieme ďalších 30 minút na 180°C.

Francúzsky slaný koláč na fit spôsob s tuniakom, syrom a brokolicou (Recept)
Zdroj: Simona Malková
Francúzsky slaný koláč na fit spôsob s tuniakom, syrom a brokolicou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Francúzsky slaný koláč na fit spôsob s tuniakom, syrom a brokolicou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Francúzsky slaný koláč na fit spôsob s tuniakom, syrom a brokolicou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Francúzsky slaný koláč na fit spôsob s tuniakom, syrom a brokolicou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Francúzsky slaný koláč na fit spôsob s tuniakom, syrom a brokolicou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Francúzsky slaný koláč na fit spôsob s tuniakom, syrom a brokolicou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Francúzsky slaný koláč na fit spôsob s tuniakom, syrom a brokolicou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Francúzsky slaný koláč na fit spôsob s tuniakom, syrom a brokolicou (Recept)
Zdroj: Simona Malková

Ak sa ti recept podarí, vedz, že sledujeme aj #fitcult na Instagrame. Fotku určite nezabudni označiť naším hashtagom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

na 1 kúsok (celý quiche rozkrájame na 10 častí)

Kalórie: 131

Bielkoviny: 6g

Sacharidy: 14g

Tuky: 6g 

Domov
Zdieľať
Diskusia