Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2018, 18:49
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Scenárista Sicaria a Wind River chystá temný thriller s Chrisom Prattom. Ten si zahrá veliteľa protidrogového komanda

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Taylor Sheridan pre nás chystá ďalší zo svojich pochmúrnych thrillerov.

Geniálneho scenáristu a režiséra Taylora Sheridana v redakcii jednohlasne uctievame. Tento talent je totiž podpísaný pod takými peckami, ako Sicario, Hell or High Water či Wind River. Tento rok tiež nezaháľal a pripomenul sa nám slušným westernovým seriálom Yellowstone a uchádzajúcim sequelom Sicaria s podtitulom Day of the Soldado.

Čo však chystá do budúcna? Okrem adaptácie románu Dark Invasion (snáď s Bradleym Cooperom v hlavnej úlohe) bude svoj čas venovať originálnemu akčnému thrilleru. Jeho pracovný názov je Fast a hlavnú úlohu si zrejme zahrá Chris Pratt (Guardians of the Galaxy), ktorý momentálne rokuje so štúdiom.

Scenárista Sicaria a Wind River chystá temný thriller s Chrisom Prattom. Ten si zahrá veliteľa protidrogového komanda
Zdroj: Sony Pictures

Príbeh sa bude točiť okolo bývalého člena špeciálneho komanda (Pratt). Ten je protidrogovou jednotkou najatý, aby velil zásahovému tímu v tajných a nebezpečných misiách proti drogovým dílerom, ktorí sú chránení CIA. Snímka by k nám mala doputovať pod hlavičkou štúdia Warner Bros. a je zamýšľaná ako štart potenciálnej filmovej série.

Samotný Sheridan by sa mal opäť chopiť aj réžie. Po Wind River tak pôjde o jeho druhý celovečerák. Pre Pratta by mohlo ísť o vítanú zmenu oproti "uhladeným" komiksovkám, a my by sme sa rozhodne nebránili vidieť ho v nejakom drsnejšom príbehu.

Prvotný nástrel deja znie už na prvý pohľad ako látka ako stvorená práve pre Sheridana, takže sa rozhodne tešíme. Sheridan sa už etabloval ako veľmi schopný tvorca, najmä scenárista.

Scenárista Sicaria a Wind River chystá temný thriller s Chrisom Prattom. Ten si zahrá veliteľa protidrogového komanda
Zdroj: The Weinstein Company

Jeho celovečerná dráma Wind River však jasne dokázala, že rovnako šikovný je aj na režisérskej stoličke. Spomínané projekty Yellowstone (scenár a réžia) a Sicario: Day of the Soldado (scenár) sa síce nestretli s takou jednoznačne pozitívnou kritickou odozvou, ale stále išlo o veľmi slušné diela.

 

Pokiaľ si teda Sheridan zachová svoj štandard a jeho novinka dopadne v štýle jeho predchádzajúcich projektov, budeme len a len spokojní.  

Domov
Zdieľať
Diskusia