Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. novembra 2018, 18:14
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Tvorca Avatara vytvoril nebezpečnú Alitu, ženského kyborga s obrovskou silou

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo povieš na túto prichádzajúcu futuristickú novinku?

Alita: Bojový anjel nás zavedie niekoľko storočí do budúcnosti (konkrétne pôjde o 26. storočie), kde spoznáme mladú Alitu (Rosa Salazar). Tú nájde doktor Ido (Christoph Waltz) pohodenú na smetisku a rozhodne sa jej pomôcť. Po prebudení Alita zisťuje, že si nespomína na nič z jej minulosti. Pred ňou sa ju navyše Ido snaží chrániť.

Jej kamarát Hugo (Keean Johnson) ju však naopak v pátraní po minulosti podporuje. Alita síce žije medzi ľuďmi, no v skutočnosti je kyborgom. Neskôr spoznáva svoje špeciálne schopnosti, ktoré jej umožnia bojovať proti nepriateľom ohrozujúcich jej najbližších. A že ide o naozaj prvotriedne znalosti bojového umenia ťa presvedčí už samotný trailer.

Snímka vo svojom digitálnom prevedení miestami pripomína vynikajúci Spielbergov Ready Player One. Aby však dosiahla jeho kvalít, musela by nás čímsi poriadne ohúriť. Trailer do diváka pumpuje emócie, adrenalín, no a popritom ho stíha zaujať svojou špičkovou vizuálnou stránkou. Bude to ale stačiť? Čo povieš ty?

Film podľa slávnej mangy od Yukita Kishira režíruje Robert Rodriguez (Sin City, From Dusk Till Dawn, Desperado) a o scenár sa spolu s Laetou Kalogridis (Shutter Island, Alexander) postaral slávny James Cameron (Titanic, Avatar). Hudobná stránka filmu pripadla na plecia čoraz známejšieho Holanďana Junkie XL (Deadpool, Batman v Superman: Dawn of Justice).

Mimo spomínaných tvári nás vo filme čakajú herci, ako Jennifer Connelly, Michelle Rodriguez, Mahershala Ali, Jackie Earle Haley, Eiza González a ďalší. Premiéra je v českých aj slovenských kinách aktuálne stanovená na 14. februára (únor) 2019. Pre ďalšie informácie a predošlé upútavky klikni na nasledujúci odkaz.

Domov
Zdieľať
Diskusia