Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. novembra 2018, 8:43
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Obrovský pohybujúci sa Londýn v epickom fantasy Mortal Engines od Petera Jaksona hrozí zánikom ostatným mestám

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Mortal Engines pod produkčným a scenáristickým vedením Petera Jacksona má potenciál stať sa úspešným úvodom do epickej fantasy série.

Epické fantasy Mortal Engines vstúpi do našich kín v decembri tohto roku a my sa na novinku z produkcie Petera Jacksona (Hobit, Pán prsteňov) celkom tešíme. Najnovší trailer vlial reklamnej kampani do žíl vítanú energiu a naznačil, že by sme sa v kine naozaj mohli dočkať poriadneho dobrodružstva.

Príbeh nás zavedie do sveta, ktorý bol zničený obrovskou katastrofou. Aby ľudia prežili, boli nútení vybudovať mestá nielen na vode a vo vzduchu, ale aj na kolesách. Práve posledné menované metropoly sú najnebezpečnejšie. Vo svete, kde zúri krutý boj o energie, veľké mestá pohlcujú malé.

Najväčším postrachom je obrovský Londýn, ktorý hrozí zánikom všetkým ostatným mestám. Londýnčan Tom Natsworthy (Robert Sheenan) sa na jeho pôde zoznamuje so záhadnou Hester Shaw (Hera Hilmar), ktorá sa tu chce pomstiť Thaddeovi Valentineovi (Hugo Weaving) za smrť svojej matky. Ich vzájomné stretnutie však zmení celý svet.

Réžie ambicióznej adaptácie románu od Philipa Reevea sa chopil Christian Rivers. Ten doteraz pracoval ako majster špeciálnych efektov a pomocný režisér na filmoch, ako Pán prsteňov či Hobit. Mortal Engines bude jeho prvým zárezom, čo sa týka vysokorozpočtových filmov.

Ako producent bude dohliadať sám Peter Jackson, ktorý sa podieľal aj na scenári, tak snáď sa Riversovi podarí nesklamať. Je celkom zaujímavé, že ako debutový film mu bol zverený práve podobne ambiciózny projekt. Knižná séria číta celkovo štyri romány, takže ak sa prvý film stretne s úspechom, nepochybne sa dočkáme sfilmovania aj ostatných dielov.

Avšak, práve tým úspechom si zatiaľ nie sme príliš istí. Najnovšie ukážky sú síce dynamické a ústredný nápad s pohybujúcimi sa mestami je originálny, ale doterajšie trailery pôsobili trochu nemastno-neslano. Stále nás môže čakať výborný film, akurát máme dojem, že štúdio marketingovú kampaň trochu podcenilo.

V kine však rozhodne budeme a projektu držíme palce. Okrem zmienených hercov sa vo filme objavia aj Stephen Lang, Frankie Adams, Colin Salmon, Leifur Sigurdarson a Caren Pistorius. Do slovenských kín snímka dorazí 6. decembra (prosinec) 2018.

Obrovský pohybujúci sa Londýn v epickom fantasy Mortal Engines od Petera Jaksona hrozí zánikom ostatným mestám
Zdroj: Universal Pictures

Domov
Zdieľať
Diskusia