Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. septembra 2019 o 19:04
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Egove Žijeme len raz si už oficiálne nepustíš. YouTube Kanál Ruka Hore so stovkami tisíc odberateľov bol zmazaný

HUDBA
Uložiť Uložené

Zatiaľ nie je isté, čo presne sa veľkému slovenskému kanálu na YouTube stalo.

YouTube kanál Ruka Hore aktuálne nie je možné dohľadať. Zo statsheep.com vyplýva, že k vymazaniu došlo 25. septembra, zatiaľ však nie je isté, čo presne sa mohlo stať.

Platforma bola v posledných rokoch veľmi aktívna, okrem reportáži pridávali tvorcovia aj hudobné videoklipy menej známych interpretov a zároveň kanál zaznamenával obrovský úspech vďaka tomu, že práve na ňom sme mali možnosť nájsť oficiálnu verziu doteraz najsledovanejšieho slovenského rapového videa na YouTube – Žijeme len raz od Ega

Odporúčané
Ego: Tekashi nebol žiadny gangster. Bol v rozpakoch, keď mal preskočiť plot na kúpalisko Ego: Tekashi nebol žiadny gangster. Bol v rozpakoch, keď mal preskočiť plot na kúpalisko 26. septembra 2019 o 18:46

Kvôli ďalším informáciám sme kontaktovali aj Aleša za Ruku Hore, ktorý nám potvrdil, že kanál skutočne nie je dostupný z iniciatívy samotného YouTube. Dodáva, že už skôr mali problém s právami na skladby konkrétneho interpreta, doteraz to však platforma riešila výhradne tak, že sa pôvodný majiteľ ozval a taktiež na neho bola prevedená monetizácia za skladbu. 

V súčasnej dobe podľa Ruky Hore nie je stopercentne známe, čo presne sa stalo. Zatiaľ sa snažili kontaktovať kompetentných a podali tzv. „ticket.“ Nie je jasné ani to, či ide o dočasné alebo trvalé zmazanie. V prípade trvalého už podľa Aleša rozmýšľajú nad alternatívou založenia vlastnej hudobnej televízie. 

Odporúčané
Samey, Separ, Rytmus alebo P.A.T. podľa neho rapujú do kradnutej hudby. Kto má pravdu? (Rozhovor) Samey, Separ, Rytmus alebo P.A.T. podľa neho rapujú do kradnutej hudby. Kto má pravdu? (Rozhovor) 15. septembra 2019 o 11:13

Oslovili sme aj Vidadu, ktoré spravuje YouTube profily väčšiny najväčších youtuberov vrátane nášho. Keďže však s Rukou Hore nespolupracuje, nevie definovať, čo sa mohlo stať a či je vymazanie trvalé, dodáva, že aktuálne sa kanál podľa neho nejaví ako zmazaný kvôli porušovaniu autorských správ.

Egove Žijeme len raz si už oficiálne nepustíš. YouTube Kanál Ruka Hore so stovkami tisíc odberateľov bol zmazaný
Zdroj: www.statsheep.com
Anketa:
Chýbal by ti kanál Ruka Hore v prípade trvalého vymazania?
Áno
Nie
Áno
51 %
4317 Hlasov
Nie
49 %
4101 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia