Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. septembra 2019, 14:50
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Každý piaty mladý Slovák v minulom roku nepracoval ani neštudoval

ZAUJÍMAVOSTI PRÁCA SLOVÁCI
Uložiť Uložené

Ako sú na tom ostatné štáty?

pätina Slovákov vo veku 20 až 34 rokov v roku 2018 neštudovala a ani nepracovala. Nový prieskum Európskeho štatistického úradu Eurostat na nás rozhodne nevrhá príliš dobré svetlo.

Na druhej strane sa našli aj krajiny, ktoré sú na tom horšie. Na konci rebríčka sa ocitlo slnečné Taliansko, kde v minulom roku nepracovalo a neštudovalo až 28,9 % mladých ľudí zo spomínanej vekovej kategórie.

Odporúčané
Slovák si kúpi drahé auto, pritom žije do tridsiatky s rodičmi. Sociálny status na internete je viac ako zdravie či komfort Slovák si kúpi drahé auto, pritom žije do tridsiatky s rodičmi. Sociálny status na internete je viac ako zdravie či komfort 27. augusta 2019, 19:24

Hneď za nimi v poradí nasleduje Grécko (26,8 %), Bulharsko (20,9 %), Rumunsko (20,6 %), no a piate miesto od konca patrí s 20 % Slovensku. V rámci európskeho priemeru v minulom roku neštudovalo a nepracovalo 16,5 % mladých, čo predstavuje každého šiesteho Európana (asi 15 miliónov ľudí). Celkovo malo ísť v rámci pohlaví o 20,9 % žien a 12,2 % mužov.

Naši susedia z Maďarska sa so 17 % takmer dotiahli na európsky priemer. Poľsko ho mierne prekročilo (16,4 %), Česko dopadlo ešte o čosi lepšie (15 %) a zo susedných krajín, ktoré spadali do prieskumu, najlepší výsledok dosiahlo očakávane Rakúsko (10,6 %).

Odporúčané
Mileniálov čaká rekordná chudoba. Napriek tomu viac ako polovica verí, že budú zarábať milióny, ukázal prieskum Mileniálov čaká rekordná chudoba. Napriek tomu viac ako polovica verí, že budú zarábať milióny, ukázal prieskum 2. júna 2019, 10:29
Domov
Zdieľať
Diskusia