Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júna 2019, 10:29
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Mileniálov čaká rekordná chudoba. Napriek tomu viac ako polovica verí, že budú zarábať milióny, ukázal prieskum

ZAUJÍMAVOSTI MILENIÁLI
Uložiť Uložené

Ľudia narodení pred rokom 2000 to pravdepodobne nebudú mať v živote také ľahké, ako si myslia.

Hospodárske noviny informujú o zaujímavej štatistike, ktorá síce nepochádza zo Slovenska, do veľkej miery ju však môžeme na domácich mileniálov aplikovať. Výsledky ukazujú, že študenti vo Veľkej Británii sú v súčasnej dobe vystavení najväčšej miere chudoby. Odhaduje sa, že viac ako pätina ľudí narodených medzi rokmi 1981 a 2000 dosahuje v 20. roku života relatívnu chudobu

Zároveň sa ukazuje, že sa oveľa lepšie majú seniori. Jedným z dôvodov je taktiež nastavenie sociálnej starostlivosti. Z denníka Independent sa dozvedáme, že v súčasnosti narodené deti to budú mať o dve dekády ešte ťažšie. 

V nadväznosti na tieto aktuálne informácie sa treba pozrieť na americký dotazníkový prieskum TD Ameritrade, o ktorom informuje The Economist. Viac ako polovica mileniálov narodených medzi rokmi 1981 a 1996 si myslí, že sa stanú milionármi a 20 % z nich tvrdí, že to stihnú do svojej štyridsiatky. 

Na vine je podľa vyššie uvedených zdrojov hneď niekoľko faktorov a všetky do veľkej miery súvisia s tým, že jednoducho nemyslíme na budúcnosť. Mileniáli žijú v podnájmoch a nešetria si na dôchodok. Aj keď na trhu práce majú veľa výhod, vrátane vyššej vzdelanosti a dlhšieho pracovného života, často sú príliš zadĺžení.

Domov
Zdieľať
Diskusia