Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. júla 2019, 15:09
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Exmanželka zakladateľa Amazonu získa 38 miliárd dolárov, čo sú takmer všetky príjmy a výdavky Slovenska na rok 2019

ZAUJÍMAVOSTI JEFF BEZOS
Uložiť Uložené

Balík peňazí, ktorý si bežný smrteľník nevie ani len predstaviť.

Jeff Bezos a MacKenzie Bezosová sa po 25 rokoch rozvádzajú. V piatok prebehlo vyrovnanie, Bezosová získa 38,3 miliardy dolárov v akciách Amazonu s tým, že svojmu exmanželovi dá hlasovaciu kontrolu nad svojimi akciami, informuje Bloomberg.

To, že sa Bezosovci rozvádzajú, si sa mohol dozvedieť začiatkom roka. V Januári zavesili na Twitter text, v ktorom ozrejmili svoje plány. Prvé miesto v rebríčku najbohatších ľudí sveta sa ale ani po rozvode nezmení, Bezos si totiž v Amazone zachová 12-percentný kapitálový podiel. Podľa posledných meraní Forbes má majetok vo výške 159,5 miliardy dolárov.

Taký obrovský balík peňazí si málokto vie predstaviť, no len pre porovnanie – celkové príjmy aj výdavky verejnej správy Slovenska by podľa plánov mali v roku 2019 dosiahnuť sumu približne 37 miliárd eur. Bezosová získa 38,3 miliardy dolárov, čo je približne 34 miliárd eur. MacKenzie Bezosová plánuje polovicu svojho majetku využiť na charitatívne účely.

Odporúčané
Najbohatšieho muža sveta vydierajú kvôli nahým fotkám, ktoré si posielali s milenkou. Jeff Bezos vyšiel s pravdou von Najbohatšieho muža sveta vydierajú kvôli nahým fotkám, ktoré si posielali s milenkou. Jeff Bezos vyšiel s pravdou von 8. februára 2019, 15:39
Domov
Zdieľať
Diskusia