Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júna 2019, 15:28
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Ruskí komunisti chcú prijať zákon, podľa ktorého bola okupácia Česko-Slovenska úplne v poriadku

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO
Uložiť Uložené

Okupáciu začatú v roku 1968 považujú v Rusku za nevyhnutnosť.

V Rusku sa poslanci komunistickej strany zhodli na novom oficiálnom výklade okupácie Česko-Slovenska v roku 1968, kedy na naše územie dorazili armády Varšavskej zmluvy. Táto prinajmenšom kontroverzná okupácia však bude podľa mnohých slovenských médií v Rusku novým zákonom vysvetľovaná ako nevyhnutná a zákonná.

V skutočnosti však pritom nejde o iniciatívu ruskej Dumy, no len o jednej zo strán a je pravdepodobné, že tento zákon neprejde.

Nový návrh zákona totiž okrem iného pojednáva o „oprávnenom vstupe legálne pozvanej armády Sovietskeho zväzu na územie ČSSR v auguste 1968“. Zúčastnení vojaci okrem toho dostanú status veterána a získajú aj sociálne výhody.

Autorom návrhu je poslanec za komunistickú stranu Sinelšikov, no pri prejednávaní boli prítomní zástupcovia všetkých poslaneckých frakcií. Sinelšikov je pritom hrdým účastníkom okupácie. Je tak pokojne možné, že sa v Rusku bude čoskoro okupácia Česko-Slovenska vnímať ako oprávnená záležitosť.

Rusko zrejme prijme zákon, podľa ktorého bola okupácia Česko-Slovenska úplne v poriadku
Rusko zrejme prijme zákon, podľa ktorého bola okupácia Česko-Slovenska úplne v poriadku Zdroj: tasr/vlada.cz
Domov
Zdieľať
Diskusia