Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
7. mája 2019, 10:44
Čas čítania 0:00
Vl Mi

V nemeckom McDonald’s si už môžeš kúpiť vegánsky burger. Príde pochúťka na Slovensko?

GASTRO
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Zisťovali sme, či sa vegánsky burger dostane do slovenských prevádzok McDonald’s.

Od 29. apríla ponúka americký fastfood McDonald’s vo svojich prevádzkach v Nemecku nezvyčajnú novinku. Je ním vegánsky burger, ktorý pozostáva zo sóje a pšenice. Burger okrem vegánskej náhrady obsahuje šalát, paradajku, uhorky a červenú cibuľu, všetky suroviny sú starostlivo vložené do žemle.

Nemecko nie je prvou krajinou, kde si môžeš vegánsku pochúťku kúpiť. Začiatkom roka 2018 sme ťa informovali, že McVegan burger si vieš zakúpiť trebárs aj vo Fínsku. Tento rok začal McDonald's predávať vegánsky variant aj v rámci Happy Meal vo svojich fastfoodoch vo Veľkej Británii a „rodinka“ sa pomaly, ale isto rozrastá.

Pochúťka, ktorá sa nenápadne šíri po Európe potešila azda každého vegána. Boli sme preto zvedaví, kedy by sa vegánsky burger mohol objaviť na Slovensku.

„V ČR ani SR vegetariánské ani veganské produkty zatiaľ neplánujeme, vyjadrila sa pre Refresher Zuzana Svobodová, riaditeľka oddelenia PR a komunikácie pre Českú republiku a Slovensko spoločnosti McDonald’s. Tak skoro sa teda vegánskeho burgru v našich končinách nedočkáme. Situáciu však budeme pozorne sledovať a ak sa niečo v budúcnosti zmení, určite ťa budeme informovať.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

רוצים גם!!!

Príspevok, ktorý zdieľa Vegan Friendly (@vegan_friendly),

Domov
Zdieľať
Diskusia