Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. januára 2018, 23:38
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

McDonald's uvádza vegánsky burger. Fínska pobočka plní sny sójovým mäsom a zeleninou

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Burger McVegan je rozhodne neočakávaným prírastkom.

McDonald's je pre mnohých z nás obľúbeným miestom na chutný obed, raňajky, večeru či len posedenie. Aj keď fastfood mnohí príliš nemusia, treba uznať, že má na slovenskú gastronómiu veľký vplyv a známy je predovšetkým lahodnými hranolkami či obľúbenými burgermi.


V menu mekáča by sme tak rozhodne nečakali vegánsky burger, no práve týmto prírastkom prekvapil svojich zákazníkov fínsky McDonald's. Ten predstavil takzvaný McVegan, plnohodnotný burger vyrobený čisto z vegánskych surovín. Samozrejme, syr v ňom nemôžeš očakávať, no zelenina je tradičná a nájdeš v ňom paradajky, šalát či uhorky.

Pravé mäso je nahradené sójovým variantom. K burgru bola dokonca predstavená i špeciálna omáčka, McFeast, ktorá je samozrejme takisto vegánska. A podľa internetových recenzií išlo o trefu do čierneho, väčšine zákazníkov vegánsky burger naozaj chutil.

Ide celkovo o druhý prípad vegánskeho burgru z McDonald's, prvý raz ho spoločnosť len testovala v niektorých predajniach vo fínskom meste Tampere. Za ten čas spoločnosť vyhodnotila predaj a usúdila, že McVegan ponechá v trvalej ponuke. 

Domov
Zdieľať
Diskusia