Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. decembra 2018, 15:18
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Režisér oscarového Get Out narúša sviatočný pokoj desivým hororom Us

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Sviatky plné pokoja... a smrti?

4 nominácie a z toho 1 výhra. To je oscarová bilancia minuloročného hororového hitu Get Out od Jordana Peela. 39-ročný Američan pri natáčaní svojho režijného debutu určite ani len netušil, aké veľké meno si vďaka tejto originálnej prvotine dokáže vytvoriť. O jeho najbližších projektoch sa môžeš dočítať v minulom článku.

V tom dnešnom článku k tebe ale vo vianočnom období prichádzame s prvým trailerom pre očakávaný horor s názvom Us. V ňom sa prostredníctvom príbehu matky (Lupita Nyong'o) a otca (Winston Duke) pozrieme do domu na pláži, kde je pohodová atmosféra s priateľmi a deťmi narušená nepozvanými hosťami. Doposiaľ publikované fotografie z filmu nájdeš tu.

  

Zdá sa, že aj tentokrát bude Peele svojou psychologickou hrou útočiť na mozgové závity diváka, a teda nepôjde o žiaden lacný horor založený na chaotickom násilí. Ukážka z chystaného Us dokázala aj v dnešný sviatočný deň poriadne zamraziť, a tak veríme, že režisér divákov opäť nesklame, ba práve naopak. Trailer vyzerá skvelo a opäť dokazuje, že Peele je režisérom s obrovskou budúcnosťou.

Okrem menovanej dvojice si vo filme zahrajú herci, ako napríklad Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Kara Hayward, Nathan Harrington či Duke Nicholson, pričom o scenár sa postaral samotný režisér Jordan Peele. Premiéra je v slovenských a českých kinách naplánovaná na 28. marca (březen) budúceho roku. Čo myslíš, prinesie nám Peele ďalší hororový hit?

Okrem vyššie priloženého napínavého traileru tvorcovia do dnešného dňa aj publikovali dvojicu kreatívne spracovaných plagátoch. Tie si môžeš prezrieť v galérii nižšie. Ktorý z nich sa ti pozdáva viac?

Domov
Zdieľať
Diskusia