Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. decembra 2018, 16:55
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Mileniáli navštevujú kurzy dospeláctva. Učia sa variť, šiť či udržiavať vzťahy, aby sa v živote nestratili

ZAUJÍMAVOSTI MILENIÁLI
Uložiť Uložené

Dnešná mladá generácia vraj v niektorých oblastiach zaostáva.

Mileniáli, ako sa nazývajú dnešní mladí ľudia, to v živote nemajú najľahšie. Technológia síce pokročila, ale finančná situácia mladej generácie nie je ideálna. Mládež trávi viac rokov doma so svojimi rodičmi namiesto bývania osamote a vstup do manželstva sa rovnako posúva na neskôr.

Aj preto mladí ľudia často neovládajú základné životné zručnosti ako šitie, varenie či udržiavanie zdravého vzťahu.

V Spojených štátoch amerických už podnikavci identifikovali oblasti, v ktorých mileniáli zaostávajú, a tak vznikajú „kurzy dospeláctva“. Štatistiky z roku 2015 poukázali na to, že približne 35 % mladých ľudí vo veku 18 až 34 rokov býva s rodičmi, zatiaľ čo v roku 2005 bol tento ukazovateľ o 10 % nižší.


Rachel Flehinger preto v meste Portland založila Adulting School. Keby sme názov jej podnikania mali preložiť do slovenčiny, zrejme by sme zvolili „Škola dospeláctva“. Mladých ľudí v nej učí základné životné zručnosti ako spomínané šitie, varenie, ale zachádza aj oveľa hlbšie. Kurz, ktorý bude dostupný online, sa bude venovať modernému umeniu či vzťahom.

Odporúčané
Gen Z má menej sexu ako mileniáli. Ako vyzerá láska naprieč generáciami? (Podcast) Gen Z má menej sexu ako mileniáli. Ako vyzerá láska naprieč generáciami? (Podcast) 28. augusta 2023, 14:00

Rachel chce mladým ľuďom pomôcť s udržiavaním vzťahu, nadväzovaním kontaktov a známostí, ale aj s riešením konfliktov. Dokonca ti ponúkne návod, ako danej osobe vyjadriť svoje city a povedať jej, že ju ľúbiš.

Špeciálne kurzy pre mladých ľudí, ktoré neprebiehajú na internete, sa zaoberajú aj varením. Ako uviedla 29-ročná Elena Toumaras, keď sa po rokoch odsťahovala od mamy, odrazu zistila, že s varením má veľký problém. Zapísala sa preto na kurz.

V Kentucky dokonca stredná škola Bullitt Central High School rozmýšľa nad budúcnosťou svojich žiakov natoľko, že občas organizuje dospelácky deň. Študenti vtedy majú šancu vymeniť matematiku či jazyky za hodinu varenia alebo praktických činností v dielni.

Domov
Zdieľať
Diskusia