Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2018, 19:50
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

The Beast v podaní Jamesa McAvoya rozpúta chaos. Thriller Glass od M. Night Shyamalana opäť láka skvelým trailerom

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

V pokračovaní snímok Split a Vyvolený sa objavia aj Bruce Willis a Samuel L. Jackson. A materiál vyzerá stále parádne.

Tomuto projektu všetci v redakcii sakramentsky držíme palce! A dá sa povedať, že trailery nám zatiaľ ukazujú, že sa v kine naozaj dočkáme skvelého filmu. Opatrnosť je však na mieste. Ako iste viete, M. Night Shyamalan sa v thrilleri Glass vracia nielen k svojmu nedávnemu hitu Split, ale aj kultovému Vyvolenému z roku 2000.

Ten patrí medzi najlepšie Shyamalanove diela, pevne teda dúfame, že sa dočkáme dôstojného pokračovania. Shyamalan sa síce dostal do formy kvalitnými žánrovkami, ako The Visit a Split, ale stále sa s ním vlečie aura nespoľahlivého režiséra, ktorý môže opäť kedykoľvek vytvoriť filmovú katastrofu.

Pokiaľ nám však doručí pecku, bude sa dať bezpečne hovoriť o tom, že Shyamalan je definitívne späť na vrchole. Ako sme však napísali vyššie, zatiaľ nemáme dôvod pochybovať. Materiál totiž aj v najnovšej ukážke vyzerá perfektne a zdá sa, že sa nám tu rysuje pozoruhodná alternatíva ku klasickým komiksovým filmom.

Je tiež dobrým znamením, že z producentského kresla dozerá overený Jason Blum, z ktorého dielne pochádzajú hity, ako Get Out či práve Split. Aký príbeh nás ale v kinách čaká? Budeme sledovať starých známych hrdinov, a síce Davida Dunna (Bruce Willis), Elijaha Pricea (Samuel L. Jackson) a Kevina Wendella Crumba (James McAvoy).

The Beast v podaní Jamesa McAvoya rozpúta chaos. Thriller Glass od M. Night Shyamalana láka ďalším skvelým trailerom
The Beast v podaní Jamesa McAvoya rozpúta chaos. Thriller Glass od M. Night Shyamalana láka ďalším skvelým trailerom Zdroj: Universal Pictures

Tí sa ocitnú v psychiatrickej liečebni pod dozorom doktorky Ellie Staple (Sarah Paulson), špecialistky na pacientov, ktorí veria, že sú superhrdinovia. Elijah Price alias Mr. Glass sa následne bude snažiť zmanipulovať Kevina alias The Beasta a poštvať ho proti Dunnovi, aby celému svetu ukázal, že superhrdinovia (a superzločinci) naozaj existujú.

V ďalších úlohách sa predstavia aj Anya Taylor-Joy zo Split, Luke Kirby, Adam David Thompson, Charlayne Woodard a Jane Park Smith. Na Slovensku sa snímky Glass dočkáme 17. januára (leden) 2019.

GLass
GLass Zdroj: Universal Pictures

Domov
Zdieľať
Diskusia