Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. decembra 2018, 8:48
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Za podpálený stánok na vianočných trhoch môže živnostník z Hronského Beňadiku. Za požiar historickej budovy možno dá až 400 000 €

ZAUJÍMAVOSTI BRATISLAVA
Uložiť Uložené

V prípade požiaru na vianočných trhoch v Bratislave vysvitli nové podrobnosti.

Určite si zachytil, že koncom novembra zachvátil bratislavské vianočné trhy požiar. Už vtedy sme vedeli, že zdrojom ohňa bol stánok s lokšami, presnejšie výbuch propán-butánovej fľaše. Plamene však okrem stánku pohltili aj historickú palácovú budovu, v ktorej sídlili poisťovňa Kooperativa či kaviareň Roland. S požiarom bojovalo 25 hasičov a stánok bol na mieste ilegálne.

Ako vo svojej reportáži informujú tvnoviny.sk, hlavným vinníkom má byť živnostník z Hronského Beňadiku, vina však má padať aj na prevádzkovateľa kaviarne Roland. Ani jeden z dvoch pánov však telefonicky nie je dostupný.

Vinníkovi hrozí pokuta v rozmedzí od 200 € do 400 000 €. Po neustálom pripomienkovaní sa stánok rozhodol odstrániť Krajský pamiatkový úrad, dátum však nastavil až na 30. decembra, teda na koniec vianočných trhov. Celé rozhodnutie tak úplne stráca zmysel a ak by stánok nevyhorel, beztrestne a ilegálne by ohrozoval vianočné trhy po celú dĺžku ich trvania.

Historická budova je aktuálne obitá drevotrieskovými doskami, čaká sa na koniec vyšetrovania a následne vyriešenie sporu medzi poisťovňami, ktoré majú renováciu budovy zaplatiť.

Domov
Zdieľať
Diskusia