Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2018, 19:01
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

RTVS odvysiela výborný dystopický seriál The Handmaid's Tale. Kedy sa dočkáme premiéry?

FILMY A SERIÁLY THE HANDMAID'S TALE
Uložiť Uložené

RTVS zakúpila hneď niekoľko pozoruhodných seriálov, medzi ktorými najviac vytŕča práve sci-fi z totalitného štátu Gileád.

Obľúbený a úspešný dystopický sci-fi seriál The Handmaid's Tale (v slovenčine: Príbeh služobníčky) si budete môcť vychutnať aj na obrazovkách RTVS. Naša verejnoprávna televízia totiž na medzinárodnom veľtrhu audiovizuálnej tvorby v Cannes zakúpila práva na  viacero seriálov.

Okrem The Handmaid's Tale sem patria tituly, ako Unášaní búrkou (Ride Upon The Storm), Katarína Veľká, Mediciovci či Gomora. Samotný The Handmaid's Tale sa na televízne obrazovky dostane budúci rok.

RTVS odvysiela výborný dystopický seriál The Handmaid's Tale. Kedy sa dočkáme premiéry?
Zdroj: Hulu

Momentálne už máme za sebou 2 série, ktoré ocenila kritika aj diváci. Seriál sa nestratil ani na udeľovaní cien Emmy. 1. séria (naša recenzia tu) si odniesla 13 nominácií a premenila 8, vrátane ocenenia za najlepšiu drámu. 2. séria (naša recenzia tu) získala na Emmy 20 nominácií a odniesla si 3 sošky.

Tvorcovia boli ocenení aj Zlatým glóbusom, ktorý získala aj Elisabeth Moss. Tá stvárňuje hlavnú postavu June/Offred. Príbeh sa odohráva v teokratickom totalitnom štáte Gileád, ktorý vznikol na území Spojených štátov amerických. Spoločnosť vedú náboženskí fanatici a ženy sú degradované na sexuálne otrokyne a ich jediným dôvodom existencie je rodenie detí.

Seriál vychádza z rovnomenného románu Margaret Atwood a okrem Elisabeth Moss v ňom hrajú aj Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Alexis Bledel, Ann Dowd, Max Minghella, Madeline Brewer, O-T Fagbenie, Marisa Tomei, Cherry Jones, Clea DuVall a Amanda Brugel.

Odporúčané
Mučenie sexuálnych otrokýň, deti v klietke či akčné scény v mlieku. Oplatilo sa čakať na novú sériu Handsmaid's Tale? Mučenie sexuálnych otrokýň, deti v klietke či akčné scény v mlieku. Oplatilo sa čakať na novú sériu Handsmaid's Tale? 8. mája 2021, 17:28

Seriál má pod palcom spoločnosť Hulu a v našich končinách ho zatiaľ vysielala len stanica HBO. V máji tohto roku bolo oznámené, že The Handmaid's Tale sa dočká aj 3. série. 1. séria si odbila premiéru v roku 2017, 2. nasledovala o rok neskôr.

Slovenskí diváci budú môcť seriál sledovať na Dvojke. Dátum presnej premiéry zatiaľ nepoznáme, vieme len toľko, že sa uskutoční v  roku 2019. Sme radi, že RTVS po skvelých seriáloch, ako Taboo či Fargo siahla po ďalšom kvalitnom diele. 

Domov
Zdieľať
Diskusia