Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. októbra 2018, 12:50
Čas čítania 0:00
Sona O.

Spoločnosť SodaStream vytvorila vlastnú čističku vôd. Nachádza sa pri pobreží Hondurasu

ZAUJÍMAVOSTI EKOLÓGIA
Uložiť Uložené

Znečistené oceány bude čistiť ďalší ekologický projekt, tentokrát z dielne SodaStream.

8. septembra  spustila spoločnosť The Ocean Cleanup revolučný systém na čistenie vôd, z ktorých má odstrániť hlavne plasty. Systém 001 bol spustený pri pobreží San Francisca, kde má za úlohu vyčistiť veľkú odpadovú škvrnu v Tichom oceáne nachádzajúcu sa na pol ceste medzi Havajom a Kaliforniou. 

Najnovšie sa k ušľachtilému cieľu chce pridať aj firma SodaStream, ktorá minulý týždeň oznámila, že v oblasti Karibiku vypustí vlastnú čističku. 300 metrov dlhý plavák až nápadne podobajúci sa na vynález od The Ocean Cleanup zostrojila spolu s medzinárodnými odborníkmi na životné prostredie, honduraskou vládou, nadáciou NGO Plastic Soup Foundation, žiakmi zo siedmich základných škôl karibskej oblasti a približne so 150 ďalšími spoločnosťami.

Svätá korytnačka, ako ju SodaStream nazvali, bude čistiť odpad tesne pod hladinou mora pri pobreží Hondurasu. Z vyzbieraného odpadu chcú potom spraviť výstavu, ktorá by mala upozorniť na potrebu znižovania produkcie plastových výrobkov. 

Nemôžeme vyčistiť všetok plastový odpad na planéte, ale každý z nás musí pre to urobiť všetko, čo je v jeho silách. Najdôležitejšie je zaviazať sa zastaviť používanie plastov na jedno použitie,“  vysvetlil generálny riaditeľ spoločnosti SodaStream Daniel Birnbaum.

Domov
Zdieľať
Diskusia