Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. októbra 2018, 1:41
Čas čítania 1:22
Dominik Vetrák

Zakry si oči, inak zomrieš! Sandra Bullock konkuruje v napínavom horore Tichému miestu

FILMY A SERIÁLY SANDRA BULLOCK BIRD BOX
Uložiť Uložené

Je v živote náročnejšie ignorovať zrak alebo akékoľvek zvuky?

Bird Box prichádza práve včas. Minimálne včas kvôli našej nedávnej diskusii v redakcii. Niektorí si myslia, že pokračovanie Tichého miesta by vzniknúť malo, iní zase, že nie. V každom prípade si však podobne originálny koncept zaslúži viac než len jedno spracovanie. A prečo to spomínam pri novinke od Sandry Bullock?

Tá je totiž hlavnou herečkou v sci-fi dráme Bird Box. V nej uvidíme, ako sa na planéte začnú diať divné veci. Ľudia si z ničoho nič začnú ubližovať alebo sa správať úplne šialene. Postupne zistia, že ľudia, ktorí tieto incidenty prežili, tvrdia ťažko uveriteľnú vec. Pred ich očami sa akési stvorenie stáva tým, čoho sa v živote obávajú najviac a lezie im to na mozog. 

Zdá sa, že dané tvory ľuďom nemôžu ublížiť priamo ako tie v Tichom mieste a dokonca stret s nimi môžete prežiť, princíp je však podobný. Dajte si dole masku z očí, respektíve ich nechajte otvorené, a čaká vás nemilé prekvapenie. Skupiny ľudí sa tak musia naučiť žiť bez zraku, čo samozrejme nie je jednoduché a chyby sa stanú veľmi jednoducho. 

Obzvlášť, keď vyjdete zo stereotypu a musíte sa vydať na dvojdňovú cestu úplne po slepiačky. Ak sa vám podarí, údajne sa dostanete na jediné bezpečné miesto. 

Okrem Sandry Bullock uvidíme aj hercov, ako napríklad: Trevante Rhodes, Jacki Weaver, Rosa Salazar, Danielle Macdonald, Lil Rel Howery, Tom Hollander, Colson Baker, BD Wong, a ukážu sa aj Sarah Paulson či John Malkovich. Je treba uznať, že Netflix dal dokopy silný herecký ansámbel. 

Scenár napísal Eric Heisserer (Lights Out, Arrival) a o réžiu sa postarala Susanne Bier. Ide o držiteľku Oscara za najlepší zahraničný film z roku 2011 (Lepší svet). Premiéra vo vybraných kinách v USA a na Netflixe celosvetovo prebehne 21. decembra (prosinec) tohto roka. Rozhodne teda nemusíš čakať príliš dlho, rovnako ako my, keďže sa celkom tešíme.

Snímka sa začala natáčať ešte v októbri 2017, len pár mesiacov po tom, čo Netflix zakúpil práva. Pôvodne mal dokonca režírovať Andres Muschietti (It). Natáčalo sa podľa knižného hitu z roku 2014 od Josha Malermana.

Zakry si oči, inak zomrieš! Sandra Bullock konkuruje v napínavom horore Tichému miestu
Zdroj: Netflix
Zoznam najlepších filmov herečky Sandra Bullock nájdeš v našej filmovej databáze.
Domov
Zdieľať
Diskusia