Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. októbra 2018, 12:25
Čas čítania 0:00
Sona O.

Rasistický pasažier v Ryanairi odmietol sedieť vedľa černošky. Posádka ženu žiadala, aby si odsadla

ZAUJÍMAVOSTI LONDÝN
Uložiť Uložené

77-ročná dôchodkyňa s jamajskými koreňmi musela proti rasistovi bojovať sama.

Ryanair má na krku ďalšie faux pas p otom, čo toleroval rasistické správanie od jedného zo svojich pasažierov. Let  FR9015 odlietal z letiska z Barcelony smerom do londýnskeho Stanstedu 18. októbra. Muž mal na palube sedieť vedľa staršej černošky, ktorú rasisticky osočoval a žiadal ju, aby si odsadla. 

Pasažier začal kričať, vulgárne nadávať a spolusediacu vyhadzoval zo sedadla so slovami: 

„Nehovor so mnou v tom cudzom jazyku ty hlúpa škaredá krava. Poviem ti toto, ak si na iné miesto nepresadneš ty, presadím ťa ja!"

Ženy sa potom zastala jej dcéra a agresorovi sa snažila dohovoriť, no ten sa nehodlal upokojiť. Podobne dopadli aj pokusy od iných pasažierov letu, až musela rozzúreného chlapa riešiť posádka. Tí sa však zachovali úplne inak, ako by si v tejto situácii čakal.

Odporúčané
Slovenka Dominika robí v Londýne ochranku celebritám: Arabská princezná si dala do izby lietadlom doviezť bežiaci pás Slovenka Dominika robí v Londýne ochranku celebritám: Arabská princezná si dala do izby lietadlom doviezť bežiaci pás 13. novembra 2023, 12:30

Miesto toho, aby na nevhodné správanie upozornili rasistického muža, černoške vedľa neho navrhli, či si nechce presadnúť niekam inam. Ponuku pochopiteľne odmietla, no spravodlivosti sa nedočkala. 

Osočovaná žena bola 77-ročná pani Gayle, dôchodkyňa z Londýna s jamajskými koreňmi. Väčšina ľudí je šokovaná, že personál leteckej spoločnosti nezakročil proti mužovi ráznejšie a nevyhodil ho z lietadla. 

Zatiaľ to vyzerá tak, že vyviazol bez vážnejších následkov, i keď celý incident vyšetruje anglická polícia v meste Essex. Pre portál indy100 sa Ryanair nechcel vyjadriť: Nahlásili sme to polícii a keďže je to momentálne ich záležitosť, viac vám nemôžeme povedať."

Domov
Zdieľať
Diskusia