Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
10. septembra 2024 o 9:30
Čas čítania 7:28
Timotej Gašper

Janči má s kamarátom mäsiareň v Londýne: Na naše klobásy som nalákal aj vegetariána, na ceny frflú len Slováci (Rozhovor)

Janči má s kamarátom mäsiareň v Londýne: Na naše klobásy som nalákal aj vegetariána, na ceny frflú len Slováci (Rozhovor)
Zdroj: Ján (Smokey Yard)
GASTRO ANGLICKO LONDÝN MÄSO ÚSPEŠNÍ SLOVÁCI
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Stávalo sa to, že jeden konkurenčný podnik sa nazval podobne ako my a na socials sa často vydával za nás. Ľudia písali so záujmom o naše klobásy, namiesto toho ich kontaktovali oni a tvárili sa, že sme to vlastne my. Bolo to dobré svinstvo, spomína Janči.

Londýn je metropola, v ktorej sa snažia preraziť milióny ľudí z celého sveta. V Spojenom kráľovstve dnes žije približne 150-tisíc Slovákov, medzi ktorých patrí aj Janči. Ten sa za pomoci parťáka rozhodol, že si v hlavnom meste Anglicka otvorí vlastnú mäsiareň s názvom Smokey Yard. 

mäso
Zdroj: Ján (Smokey Yard)

Domáce klobásy, šmalec a škvarky nie sú zďaleka všetkým, čo ich prevádzka Smokey Yard zákazníkom ponúka. Chlapi sa v minulosti vzdali svojich fulltime zamestnaní a vydali sa cestou vlastného biznisu s mäsom. 

Čoskoro oslávia rok od oficiálneho otvorenia, pričom v súčasnosti prežívajú podľa Jančiho slov náročné chvíle kvôli zdravotným ťažkostiam, ktoré postihli jeho kamaráta a biznis partnera Csabu, ktorému želáme skoré uzdravenie a veľa síl. 

V tomto článku si prečítaš:
  • Prečo sa rozhodol pre vlastnú mäsiareň.
  • Ako domácim chutia pálivé klobásy.
  • Čo hovoria na škvarky či slaninu.
  • Koľko do toho investovali.

V rozhovore s Jančim sme však rozobrali všetko od základov ich myšlienky vlastniť mäsiarstvo, cez chute domácich Britov až po sumu, ktorú museli do podniku investovať.

Odporúčané
Zuzka vyrába chlebíčky v Michalovciach: Za víkend zarobím viac, ako v nejakej firme za mesiac (Rozhovor) Zuzka vyrába chlebíčky v Michalovciach: Za víkend zarobím viac, ako v nejakej firme za mesiac (Rozhovor) 21. novembra 2024 o 12:30

Otvoriť si v zahraničí podnik s prevažne netradičným produktom je veľmi náročné. Svoje o tom vie aj Jožo, ktorý predával langoše na mexickom ostrove. Ak ťa zaujímajú príbehy ambicióznych Slovákov v zahraničí, pridaj sa do Refresher+ a užívaj si okrem toho tisíce ďalších článkov a tiež početné benefity. 

Odsťahoval si sa do Anglicka kvôli prevádzke? 

V Anglicku som začínal ešte pred 12 rokmi. Mal som asi 21 rokov a býval som u svojho uja v Manchestri. Potom som sa vrátil domov, no s priateľkou sme sa rozhodli vrátiť do Anglicka. Presťahovali sme sa do Londýna, kde sme videli väčšie a lepšie pracovné aj životné príležitosti. 

Kde si pracoval pred otvorením vlastnej prevádzky? 

Začínal som ako upratovač a pomocná sila v kuchyni. Najprv som nemohol robiť nič viac, pretože som nevedel dobre jazyk. Následne som sa posunul až na pozíciu head chefa. Keď prišiel covid, zrazu nebola práca a nevedel som, čo ďalej. Mal som však víziu o tomto biznise, pretože otec má doma v Šamoríne mäsovýrobu. Tam som vlastne aj po strednej škole začínal, ale chcel som sa naučiť jazyk a zažiť niečo nové, preto som sa rozhodol pre Anglicko. 

mäso
Zdroj: Ján (Smokey Yard)

Takže covid ťa motivoval ísť do vlastnej mäsiarne v Londýne? 

Otcove klobásy som dovážal zo Slovenska do Anglicka už aj predtým na objednávku. Začal som s tým možno aj osem rokov dozadu. Vybudoval som si klientelu a postupne som prichádzal na to, že to chcem začať vyrábať aj tu.

Ako ti napokon táto myšlienka napadla?

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Oplatí sa ti otvoriť si vlastný biznis v Londýne?
  • Ako svoj biznis hodnotia po roku.
  • Či im ide viac kamenný obchod alebo eshop.
  • Koľko do toho musel investovať. 
  • Aké má ceny.

  • Ako jeho klobásy ochutnali moslimovia aj vegetariáni.

Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 166474 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: 100 % zľava na lístok na linke Bratislava – Viedeň/Schwechat , 30 % zľava na ročné predplatné Rejoy alebo 20 % zľava na nákup v The Streets
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia