Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2018, 12:46
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Boxer Canelo Alvarez podpísal novú zmluvu na 365 miliónov dolárov. Stal sa najlepšie zarábajúcim športovcom na svete

ŠPORT BOX
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Vďaka novej zmluve si Alvarez poriadne prilepší.

Niet pochýb o tom, že box patrí medzi najlukratívnejšie športy na svete. Množstvo fanúšikov však na chvíľu na box zanevrelo po cirkuse, ktorý minulý rok predviedli Floyd Mayweather a Conor McGregor. Našťastie existujú mená ako Canelo Alvarez, ktoré sa starajú o zveľaďovanie bojového športu.

Canelo minulý rok nastúpil proti kazachstanskému ničiteľovi Golovkinovi, ale súboj sa skončil remízou. V epickej odvete zvládol Canelo zvrátiť misky váh na svoju stranu a stal sa šampiónom strednej hmotnostnej kategórie. Dovtedy sa najväčšie zápasy vysielali na Showtime PPV či HBO PPV, lenže HBO už dávnejšie oznámilo, že po dlhých desaťročiach končí s vysielaním boxu. Nezáležalo ani na tom, koľko miliónov dokázal Canelo televízii zarobiť. 

Svet sa preto zobudil do ťažkej situácie, ktorú nám vyriešila streamovacia platforma DAZN. Do USA prišla len nedávno, ale už stihla prevziať práva na vysielanie súbojov skupiny boxerov z Golden Boy Promotions. Jej tvárou je pochopiteľne Canelo, vďaka čomu podpísal lukratívnu zmluvu. DAZN bude vysielať nasledujúcich 11 zápasov tohto boxera, pričom zmluva platí na 5 rokov a za ten čas Canelo zarobí minimálne 365 miliónov dolárov. Stal sa tak najlepšie plateným športovcom na celom svete a v prípade dobrých vysielacích výsledkov mu výplata ešte porastie. Samotný boxer je spokojný, pretože DAZN neponúka pay-per-view, ale mesačné členstvo za 9,99 dolára. Diváci si tak nebudú musieť za jediný zápas ako pri HBO zaplatiť 70 či 80 dolárov.

Domov
Zdieľať
Diskusia