Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2018, 8:03
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Dve 14-ročné Slovenky našli tašku so 600 eurami, ale hneď ju odniesli na políciu. Od majiteľa dostali vrúcne poďakovanie

ZAUJÍMAVOSTI FINANCIE PENIAZE SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Eva a Natália sa v tejto situácii zachovali správne.

Dnešná uponáhľaná doba človeka občas prinúti zabudnúť aj na to, o čom práve rozmýšľal. Nevedno, kde sa túlali myšlienky 22-ročného Jaroslava, keď v Senici nasadol do auta, ale tašku so všetkými peniazmi aj dokladmi nechal na streche.

Bez rozmýšľania naštartoval a z miesta odišiel, lenže po pár minútach si uvedomil, že nemá tašku ani doklady. Otočil auto a šiel naspäť po rovnakej trase.

Taška na ceste nezostala, a tak sa rovno obrátil na políciu. Nebolo mu všetko jedno, pretože v taške nemal iba doklady a bankomatové karty, ale aj hotovosť vo výške 605 eur, čo je čiastka, ktorá pri strate naozaj zamrzí.

Dve 14-ročné Slovenky našli tašku so 600 eurami, ale hneď ju odniesli na políciu. Od majiteľa dostali vrúcne poďakovanie
Zdroj: Pixabay

Šťastie v nešťastí mladého muža postretlo vo chvíli, keď tašku na zemi našli ležať dve 14-ročné dievčatá. Očividne správne vychované slečny tašku prezreli a zistili, že ju niekto stratil, a preto ju odniesli na najbližšiu policajnú stanicu.

Eva a Natália tam počkali, pretože policajti mužovi zavolali a oznámili mu, aby si svoje veci prišiel vyzdvihnúť. Úsmev od ucha k uchu ho neopustil ani na stanici, keď tam našiel dve tínedžerky s taškou, v ktorej nechýbalo vôbec nič.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Vrátili sa mu doklady aj peniaze. Slovenskí policajti v príspevku na Facebooku skonštatovali, že muž dievčatám vrúcne poďakoval, avšak nespomenuli nič o náleznom či odmene za vrátenie tašky na políciu. Ako na Facebooku odhalila mama jednej z dievčat, odmenu im Jaroslav ponúkol, ale ony ju odmietli.

Na záver treba pripomenúť fakt, že ak si nájdený predmet necháš a nález zatajíš, pokojne môžeš skončiť vo väzení až na jeden rok, prípadne na šesť mesiacov až päť rokov, ak spôsobíš zatajením nálezu väčšiu škodu.

Domov
Zdieľať
Diskusia