Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. októbra 2018, 15:43
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Mŕtvych je niekedy najlepšie nechať spať. Trailer pre Cintorín zvierat podľa Stephena Kinga ponúka dávku mrazivej atmosféry

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Nová adaptácia kultového hororového románu sa predstavuje prvými lákavými zábermi.

Sme mimoriadne radi, že po veľkom úspechu hororu It, na ktorý vzápätí nadviazala kvalitná Geraldova hra, sa filmoví producenti vrhli aj na ďalšie adaptácie kníh Stephena Kinga. Do budúcna ich ohlásili skutočne veľa a jednou z najočakávanejších nepochybne bude aj horor Pet Sematary, v slovenčine známy pod názvom Cintorín zvierat.

Na réžiu dohliada dvojica Kevin Kölsch a Dennis Widmyer, ktorí majú na svedomí horor Starry Eyes. O scenár sa postarali Jeff Buhler (Nightflyers) a David Kajganich (It). O celom projekte sme doteraz dostávali len malé správy o obsadení, prípadne niekoľko obrázkov. Teraz však konečne dorazil aj oficiálny trailer a plagát.

O čom ale Pet Sematary vlastne je? Príbeh rozpráva o manželoch Creedovcoch, ktorí sa spolu s deťmi Gageom a Ellie presťahujú do malého mestečka v Maine.  Blízko ich domu sa nachádza záhadný cintorín zvierat.

O tom, že nejde o obyčajný cintorín sa Louis Creed presvedčí, keď na ňom pochová mačku, ktorú zrazilo auto. Mŕtvi z tohto cintorína sa totiž môžu vrátiť. Ako však Creedovci zistia, mŕtvych je najlepšie nechať spať.

Traileru rozhodne nechýba atmosféra a samotný príbeh skrýva obrovský potenciál. Nechýbajú síce ani obligátne ľakačky, ale nič proti nim, pokiaľ budú do filmu zapracované funkčne.

Herecky sa zrejme tiež nebudeme mať na čo sťažovať. Pet Sematary pravdepodobne nebude remake adaptácie z roku 1989, ale pôjde o úplne nové stvárnenie knihy (rovnako ako v prípade It). 

Zatiaľ teda dávame palec hore a začíname sa pomaly, ale isto tešiť. Snáď sa v kinách nedočkáme sklamania. V hlavných úlohách uvidíme hercov, ako Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz, Naomi Frenette a Alyssa Brooke Levine. Americká premiéra sa uskutoční 5. apríla (duben) 2019.

Mŕtvych je niekedy najlepšie nechať spať. Trailer pre Cintorín zvierat podľa Stephena Kinga ponúka dávku mrazivej atmosféry
Zdroj: Paramount Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia