Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. júla 2018, 8:16
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Na strednom Slovensku sa budeš môcť okúpať v bývalej bani. Podzemie vo Vyhniach premenia na akvapark

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Kúpanie vo vyhĺbenej jaskyni musí byť úžasným zážitkom, my sa už nevieme dočkať.

V obci Vyhne, pri Žiari nad Hronom, sa už dnes nachádza akvapark Vodný raj, ktorý je veľmi obľúbený medzi domácimi a turistami. Už čoskoro však príde k rozšíreniu, súčasné priestory totiž nepostačujú. Expanzia akvaparku Vodný raj však nebude len tak na hocijakom mieste, no vznikne na povrchu starých vyhnianskych baní. V nich kedysi roky fárali baníci, ktorých získanú železnú rudu spracovávali v miestnych podnikoch, predovšetkým za strojárskymi a zbrojníckymi účelmi.

Nielenže bude nová časť akvaparku vo vrchných častiach baní, súčasťou bude aj vzrušujúce podzemné kúpanie, aké dnes nájdeš napríklad v Maďarsku. Pocit ako v jaskyni budeš navyše mať pri teplej vode, Vyhne totiž využívajú miestne termálne pramene, ktoré na povrchu dosahujú približne 37 stupňov Celzia.

 

Obec Vyhne žije predovšetkým z cestovného ruchu, za rok 2017 dedinu navštívilo až 280-tisíc ľudí. Akvapark však má kapacitu len 100-tisíc ľudí, zvyšných 160-tisíc tak ostáva na chatách či hoteloch. Rozšírenie akvaparku má kapacite výrazne pomôcť a spraviť oblasť ešte atraktívnejšou. V akvaparku vo Vyhniach podľa SME pracuje trvalo len trinásť ľudí, počas sezóny však pribudne asi 70 brigádnikov – ak tak hľadáš letnú brigádu pri vode, no nechceš opustiť Slovensko, zváž aj dedinku neďaleko Zvolena.

Domov
Zdieľať
Diskusia