Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2018, 14:28
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Slovenka chová v byte roztomilé prasiatko. Pri prechádzkach ho ľudia chcú neustále hladkať, ale život s ním nie je vždy jednoduchý

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO
Uložiť Uložené

Bratislavčanka si svojho nezvyčajného spoločníka rýchlo obľúbila.

Pri vyberaní nového domáceho miláčika pripadajú do úvahy najčastejšie zvieratá ako pes, mačka, rybičky či korytnačka. Štandardné domáce zvieratá vedia deti naučiť väčšej zodpovednosti a starostlivosti, ale ani dospelí pri nich nemajú bezstarostný život.

Marta Krajčovičová z Bratislavy sa ku svojmu prasiatku dostala úplnou náhodou. Ako informoval Nový Čas, prasiatko pôvodne vlastnil Martin kamarát, avšak postupom času ho omrzelo a chcel ho predať. Medzitým ho dva týždne Marta strážila, a preto si ho rovno nechala.

Prasiatko pritom vôbec nie je špinavé alebo zapáchajúce, ako by si mohol človek myslieť. Nejde o obyčajné miniatúrne prasiatko, pretože Lilinka je krížencom miniprasiatka a diviaka, takže aj trochu viac vyrástla. Dnes má dva roky, 37 kilogramov a približne 50 centimetrov, čo nie je najmenej a vyžaduje si veľký životný priestor.

Chovanie prasiatka v byte je náročné. Zviera vyžaduje množstvo pohybu a oveľa viac starostlivosti ako bežný pes či mačka. Keby sa situácia zopakovala, tak by si Marta prasiatko už nezobrala, lenže dnes si ho už obľúbila a stalo sa členom rodiny. Problém s ním nemajú ani susedia a ľudia ho na prechádzkach chcú neustále hladkať.

Domov
Zdieľať
Diskusia