Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2018, 20:08
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Neymar sa na MS váľal po zemi už celých 14 minút. Žiadneho hráča však nefaulovali toľkokrát, čo brazílsku hviezdu

ŠPORT FUTBAL NEYMAR
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Brazílčan sa po zemi váľa očividne veľmi rád.

Majstrovstvá sveta vo futbale nám momentálne na pár desiatok hodín zastali. Voľné dni musia hráči využiť na regeneráciu, aby sa štvrťfinálové súboje mohli opätovne rozbehnúť v piatok, a tak si novinári vypĺňajú čas zaujímavými analýzami štatistík. Švajčiarski novinári sa po vypadnutí svojho tímu v zápase so Švédskom pozreli na to, koľko času strávili hráči váľaním po zemi a zamerali sa najmä na Brazílčana Neymara.

Práve brazílsky útočník je najvýraznejšou osobnosťou turnaja, pretože často predvádza teatrálne pády a na zemi trávi možno príliš veľa času. Novinári zo Švajčiarska dohady aj potvrdili, keďže štatistiky poukazujú na to, že Neymar zatiaľ v štyroch zápasoch strávil váľaním po zemi už 14 minút.

Neymar sa na MS váľal po zemi už celých 14 minút. Žiadneho hráča však nefaulovali toľkokrát, čo brazílsku hviezdu
Zdroj: TASR/AP

Len v zápase s Mexikom strávil Neymar na zemi viac ako 5 minút. Na druhej strane, treba sa pozrieť aj na to, koľko faulov už jednotliví hráči inkasovali. Zatiaľ čo Neymar bol faulovaný 23-krát, Messi inkasoval faul 15-krát a Cristiano Ronaldo zase 13-krát. V súboji so Švajčiarskom bol Neymar obeťou nedovoleného zákroku 10-krát, čo je na jedného hráča v jedinom zápase extrémne vysoké číslo, a tak je logické, že aj počet minút strávených na zemi bude mimoriadne vysoký.

Odporúčané
Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo Slovan Bratislava si priniesol zlého chlapca z Luxemburska. Gersona Rodriguesa sleduje aj Cristiano Ronaldo 20. apríla 2024, 16:30

Po rozrátaní počtu faulov a času stráveného na zemi vychádza, že Neymar po každom faule strávil na zemi približne 30 sekúnd. Komentujúci užívatelia kritizujú skôr Neymarove divadelné predstavenia po fauloch ako samotný čas strávený na zemi, a tak je potrebné dať si štatistiky do perspektívy. Keby Neymar v nasledujúcich zápasoch, jednom, dvoch či troch, strávil na zemi dokopy ďalších 8 minút, váľal by sa po ihrisku rovnako dlhý čas, aký Paulo Dybala odohral ako striedajúci hráč za argentínsku reprezentáciu.

Domov
Zdieľať
Diskusia