Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. júla 2018, 17:01
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Britská armáda chcela získať nové technológie od mimozemšťanov. Až 50 rokov venovali hľadaniu UFO

ZAUJÍMAVOSTI UFO VESMÍR
Uložiť Uložené

Druhá najväčšia európska armáda sa chcela inšpirovať mimo našej planéty.

Pre mnohých z nás je téma UFO naozaj zaujímavým bodom diskusie, o ktorom sa dá dohadovať hodiny. Každý z nás má na vec iný pohľad. Jedna skupina ľudí tvrdí, že sme vo vesmíre sami, ďalšia zasa, že to bude inak. Jedna názorová skupina je dokonca presvedčená, že mimozemšťania sú tajnou súčasťou našej spoločnosti. Nech je to tak či onak, bežní ľudia nie sú jediní, ktorí sa zaoberajú problematikou UFO.

Ako vyšlo na povrch, medzi rokmi 1947 a 1997 sa mimozemskými civilizáciami intenzívne zaoberalo aj britské ministerstvo obrany. Nielenže na vyšetrovanie nasadilo množstvo špiónov, no dokonca sa zriadili dve telefónne linky, ktorých jedinou úlohou bolo prijímať informácie o akejkoľvek mimozemskej aktivite.

Každé zahliadnutie UFO, kruhov v obilí či bielej škvrny na nočnej oblohe vzbudzovalo obrovské podozrenia a na miesto boli často vysielaní prvotriedni špióni, krorí situáciu zaistili. Prekvapivo však, cieľom štúdie mimozemských objektov nebol strach či ochrana obyvateľov, no snaha niečo sa naučiť.

Britská armáda chcela získať nové technológie od mimozemšťanov. Až 50 rokov venovali hľadaniu UFO
Zdroj: pixabay.com

Všetko sa totiž dialo v kontexte Studenej vojny. Britské letectvo RAF vyvíjalo ohromné úsilie na vynájdenie nových spôsobov boja s nepriateľmi (= Sovietsky zväz) a mimozemšťania predstavovali fantastickú inšpiráciu. Britská vláda tak investovala peniaze na tréning špiónov a agentov, ktorých úlohou bolo spomedzi pohybujúcich sa objektov na oblohe identifikovať UFO. Spojené kráľovstvo má v súčasnosti po Francúzsku druhú najväčšiu armádu v Európe.

Odporúčané
Ak si milovník vesmíru, v Brne je miesto pre teba. Pozri si, ako vyzerá štúdium kozmických technológií a kde sa môžeš uplatniť Ak si milovník vesmíru, v Brne je miesto pre teba. Pozri si, ako vyzerá štúdium kozmických technológií a kde sa môžeš uplatniť 11. januára 2024, 9:00

To, či sa im niečo podarilo nájsť, nevieme. Zverejnené spisy sa o ničom nezmieňujú, no ani nevylučujú. Britské ministerstvo obrany sa podozrivo úspešne snažilo oddialiť zverejnenie materiálov vyše desaťročie, no teraz je už jasné, že sa chceli "neférovo" priučiť od cudzej civilizácie.

Domov
Zdieľať
Diskusia