Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. marca 2018, 17:52
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Peter Sagan vyhral belgickú klasiku vďaka fenomenálnemu finišu! Slovenský cyklista ju obľubuje

ŠPORT PETER SAGAN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Slovenskí fanúšikovia cyklistiky sa môžu opäť radovať.

Peter Sagan sa pomaličky pripravuje na tohtoročné Tour de France. Na konci víkendu sa predstavil aj na tradičnej belgickej klasike Gent – Wevelgem. Preteky, v ktorých sa jazdí aj po nepríjemných dlažobných kockách, kde sa objavuje najviac pádov, si vychutnal práve slovenský cyklista a svojim konkurentom nedal v záverečnom špurte žiadnu šancu.

Belgická klasika sa vyvíjala pomaly, ale keď sa začal pelotón výraznejšie trhať, Peter Sagan si v ňom udržiaval pohodlnú pozíciu a dlhé minúty ho na televíznych obrazovkách ani nebolo vidieť. Premiestňoval sa zo stredu pelotónu do špice a približne 50 kilometrov pred koncom už s kolegami zvažovali, akú taktiku zvolia. Pred pelotónom sa nachádzala ešte vedúca skupina, ale jej snahy skončili márne.

Peter Sagan vyhral belgickú klasiku vďaka fenomenálnemu finišu! Slovenský cyklista ju obľubuje
Zdroj: TASR/AP

Približne 20 kilometrov pred koncom viedla skupina o 20 sekúnd pred pelotónom, avšak hlavný balík cyklistov si udržiaval výhodnú pozíciu. Krátko pred koncom vyskúšali pozornosť svojich konkurentov viacerí cyklisti, medzi nimi aj nebezpečný Greg van Avermaet, a aj keď to vyzeralo nádejne, Peter Sagan zo seba vyžmýkal maximum a 300 metrov pred cieľovou páskou vystrelil ako raketa. Nakoniec pred seba už nikoho nepustil a na konto si pripísal už tretie víťazstvo na tejto klasike.  

Domov
Zdieľať
Diskusia