Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2018, 14:42
Čas čítania 0:00
Radka T.

Svojej žene dáva na Valentína 39 rokov stále ten istý darček. Pre starčeka má tradícia mimoriadny význam

ZAUJÍMAVOSTI VALENTÍN
Uložiť Uložené

Aj po toľkých rokoch svoju ženu stále veľmi miluje.

Dávanie si darčekov na Valentína, teda sviatok zaľúbených, je pre mnohých ľudí už zaužívanou tradíciou. Inak to nie je ani u Rona Kramera a jeho ženy Donny. Lenže u manželov má obdarúvanie sa na Valentína špeciálny význam.

Ron dáva Donne už 39 rokov stále ten istý darček a od svojej tradície nechce upustiť. Je ním na prvý pohľad obyčajná škatuľka s bonbónmi z tmavej čokolády. 

Ron prvýkrát stretol Donnu ešte v roku 1979, keď jej v pozícii poisťováka zaklopal na dvere. Bola z toho láska, a tak sa jej na prvého spoločného Valentína rozhodol dať darček. Donna povedala, že by chcela svoje obľúbené bonbóny a Ron želanie veľmi rád splnil. Keď ich kupoval, povedali mu, že ak si nechá škatuľku, na budúci rok ju môže naplniť novými bonbónmi bez toho, aby mu ju zaúčtovali. 

Svojej žene dáva na Valentína 39 rokov stále ten istý darček. Pre starčeka má tradícia mimoriadny význam
Zdroj: www.youtube.com

O desiatky rokov neskôr Ron stále používa rovnakú škatuľku, dopĺňa ju vždy čerstvými čokoládovými maškrtami. Darček nosí svojej manželke Donne do domova sociálnych služieb, keďže jeho životná láska trpí demenciou. K premiestneniu Donny do domova donútil Rona jej zhoršujúci sa duševný stav. „Bol to pravdepodobne najsmutnejší deň môjho života,“ priznal sa Ron. A hoci sa okolnosti v živote manželov dramaticky zmenili, tradícia valentínskeho darčeka ostala taká istá. 

Svojej žene dáva na Valentína 39 rokov stále ten istý darček. Pre starčeka má tradícia mimoriadny význam
Zdroj: www.youtube.com

Starček vie, že pamäť jeho ženy sa bude neustále zhoršovať, a preto si užíva každý okamih, ktorý môžu prežiť spoločne. „Zabudne. Zabudne na to, kto som. Tak si užívajte každú chvíľu s vašimi blízkymi, kým si pamätajú, kto ste,“ poradil ostatných ľuďom Ron, aby sme nemrhali čas nezmyselnými konfliktmi a banálnosťami, no sústredili sa na to, čo je naozaj dôležité. 

Domov
Zdieľať
Diskusia