Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. februára 2018, 9:57
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Americký regulátor použil internetové meme o kryptomenách pred senátormi. Vysvetlil im, že novým technológiám netreba klásť polená pod nohy

ZAUJÍMAVOSTI KRYPTOMENY
Uložiť Uložené

Zaužívaná skratka sa nestratila ani pred americkými senátormi.

Kryptomeny neplánujú v najbližšom období zaniknúť a aj keď sa o nich po celom svete neustále diskutuje, či už v pozitívnom svetle alebo tom negatívnom, zrejme najdôležitejšie slovo v budúcej regulácii obchodovania s nimi budú mať Spojené štáty americké. Viacero amerických senátorov sa preto pred pár hodinami zišlo v špeciálnej komisii, ktorá sa zaoberala práve kryptomenami, ich reguláciou a dopadom na finančný systém, pričom pred senátorov predstúpili dvaja dôležití muži.

Šéf Americkej komisie pre cenné papiere a burzu (SEC) Jay Clayton a predseda organizácie Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Christopher Giancarlo mali za úlohu priblížiť kryptomeny senátorom a odpovedať na ich otázky, pričom celá kryptomenová komunita napäto očakávala, ako celá schôdza dopadne. Napočudovanie, obaja regulátori predstavili pozitívny uhol pohľadu na kryptomeny a ich využiteľnosť v budúcnosti, pričom Christopher Giancarlo doslova použil dlho zaužívané internetové meme, ktoré sa s kryptomenami spája, aby vysvetlil zmýšľanie mladých ľudí obchodujúcich s kryptomenami.

1:10

Giancarlo senátorom objasnil skratku HODL, ktorá vznikla pred rokmi pri tom, ako sa opitý majiteľ Bitcoinov rozhodol svoje mince nepredať ani napriek veľkému prepadu ich hodnoty, a pripojil k nej aj vysvetlenie, že skratka znamená „hold on for dear life“. Regulátor si rýchlo získal sympatie fanúšikov kryptomien aj po tom, čo vyhlásil, že o skratke HODL ho čosi naučila jeho neter. Giancarlo povedal, že kryptomeny sú vzrušujúcou novou technológiou pre mladú generáciu a netreba na nich vytvárať prílišné regulácie, čomu sa fanúšikovia potešili a keby si momentálne zašiel na Reddit venovaný práve kryptomenám, meno Christopher Giancarlo by si zazrel na každej strane, pretože ho fanúšikovia jednoducho oslavujú za svojho nového spasiteľa.   

Domov
Zdieľať
Diskusia