Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. decembra 2017, 15:50
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Babička fajčí marihuanu viac ako 50 rokov a nevie si ju vynachváliť. Obľubuje sušienky aj olej a ľudí by chcela viac vzdelávať

ZAUJÍMAVOSTI MARIHUANA
Uložiť Uložené

Vitálna Carol na marihuanu nedá dopustiť.

Sociálna stigma nalepená na marihuanu sa v rôznych štátoch po celom svete začína zdvíhať a viacero krajín ju už zlegalizovalo na medicínske, ale aj reakreačné účely.

Vo všeobecnosti platí pravidlo, že staršia generácia zvyčajne zastáva konzervatívnejšie názory na drogy, avšak aktívna babička Carol Francey vo svojich 70 rokoch pripomína mladú ženu, ktorá len nedávno oslávila svoje 20. narodeniny. Carol pracovala dlhé roky ako poradkyňa pri problémoch s alkoholom a drogami a na vlastné oči videli najrôznejšie prípady a osudy ľudí, ktorí už svoj život nemali pod kontrolou.

Vitálna babička začala marihuanu fajčiť ešte pred 50 rokmi, takže krátko po svojich 20. narodeninách, a dlho ju musela držať v tajnosti, pretože prípadným priznaním by mohla ohroziť svoju kariéru aj budúcnosť svojho syna.

Práve on pritom stál za zlomovým bodom, ktorý ju presvedčil, aby už svoju náklonnosť pre marihuanu prestala skrývať. Jej syn Jovian zažil ešte pred rokmi, keď mal iba 17 rokov, nepríjemnú skúsenosť v škole, kde ho prichytili práve pri fajčení marihuany a nechali ho prepadnúť, takže zbytočne stratil rok života.

Odporúčané
Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila Pýtali sme sa Slovákov, čo si myslia o trestoch za marihuanu. Väčšina chce, aby ich nová vláda zmiernila 27. septembra 2023, 18:05

Carol to nahnevalo natoľko, že sa začala aktívne zapájať do rôznych protestov a demonštrácií na podporu legalizácie marihuany a sama si jej užívanie nemôže vynachváliť. Ľudia podľa nej nie sú dostatočne informovaní o tom, aké účinky má marihuana na ľudský organizmus, a tak ju zavrhujú ešte predtým, ako sa o nej dozvedia bližšie informácie.


Po piatich dekádach jej užívania vyhodila skoro všetky lieky, ktoré dovtedy užívala, a marihuany používa v najrôznejších formách. Nebráni sa jej využívaniu pri varení a pečení, pretože obľubuje marihuanové sušienky, ale aj kávu s trochou kanabisového oleja. Po vysadení liekov a spoliehaní sa čisto na marihuanu na sebe pocítila zlepšenie svojho stavu, aj keď samozrejme náhle vysadenie liekov predpísaných lekárom nikdy netreba urobiť bez predošlej diskusie.

Carol so svojím manželom pestuje marihuanu priamo doma, vďaka čomu ročne ušetria tisícky dolárov, a verí, že jej rodná Kanada úspešne dokráča až do budúceho leta, kedy by mala byť celoplošne v celej krajine legalizovaná marihuana aj na rekreačné účely.   

Domov
Zdieľať
Diskusia