Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. augusta 2017, 15:43
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Začínal v McDonald's a dnes 25-ročný Edward kupuje svoju 11. nehnuteľnosť. Detstvo v mestskom byte ho neustále poháňa vpred

ZAUJÍMAVOSTI NEHNUTEĽNOSTI
Uložiť Uložené

Od puberty vedel, že vlastniť nehnuteľnosť je jeho snom.

Najkrajšie príbehy úspechu začínajú tam, kde v mladosti nebolo dosť peňazí a človek sa musel vypracovať len vďaka svojej vlastnej snahe a sile. Edward Dilleen vyrastal v mestskom byte a aj keď sa jeho rodičia neustále snažili, aby mal všetko, čo potreboval, v porovnaní s väčšinou svojich spolužiakov a kamarátov na tom bol oveľa horšie. Edward si spomína, ako často rozmýšľal nad tým, že zatiaľ čo jeho kamaráti po čase zdedia rodinné nehnuteľnosti a budú mať do budúcnosti solídny základ, na ktorom budú môcť stavať svoj rodinný život či kariéru, on sa bude musieť vysťahovať z mestského bytu a žiť v prenájme. Znepáčilo sa mu to a približne v 16. rokoch začal uvažovať nad tým, ako by sa mohol dostať ku vlastnej nehnuteľnosti. Vlastníctvo domu či bytu ho pohltilo natoľko, že onedlho už brigádoval a krátko po škole si našiel prácu v McDonald’s, kde sa síce dosť narobil, ale dlhodobo sa mu darilo šetriť peniaze.

V McDonald’s začal svoju kariéru už ako 17-ročný a za dva roky našetril približne 20-tisíc dolárov, ktoré hneď potom využil na svoju prvú hypotéku a následný nákup nehnuteľnosti v austrálskom štáte Nový Južný Wales. Edward si uvedomoval, že kupovať nehnuteľnosť niekde v centre Sydney či Melbourne by preňho veľký zmysel nemalo, pretože ceny sa tam šplhajú do výšin a on mal našetrených dosť peňazí ledva na prvotnú zálohu na menšiu hypotéku. V tom čase v McDonald’s zarábal približne 400 dolárov týždenne, čo nebola horibilná čiastka, ale aj napriek tomu dokázal ušetriť až 200 dolárov z nich. O dva roky už presiahol hranicu 20-tisíc a vykašľal sa na problémy, ktoré vtedy a aj dnes riešia tisíce mladých ľudí po celom svete. Nezamýšľal sa nad tým, či by nebolo lepšie mať voľnosť a bývanie si len prenajímať, na čo zrejme vplývali zážitky z detstva, a rovno kupoval svoju prvú nehnuteľnosť.

Zapáčili sa mu oblasti približne 20 až 30 minút od centier väčších miest, kde sa dajú priemerné domy kúpiť za 200-tisíc dolárov a práve tie tvoria základ jeho portfólia. V súčasnosti má jeho portfólio hodnotu viac ako 2 milióny dolárov a nehnuteľnosti ponakupoval v okolí Brisbane, regiónu Gold Coast aj na juhu Austrálie. Nedávno investoval už do svojej 11. nehnuteľnosti a vyzerá to tak, že sa skončiť nechystá, aj keď technicky žiadna z nich nepatrí jemu, ale stále technicky bankám. Z dlhov si Edward ťažkú hlavu nerobí, pretože vďaka investíciám a prenájmom vie celkom bezproblémovo splácať všetky z nich a to ešte pred pár mesiacmi pracoval v troch zamestnaniach, aby si mohol našetriť ďalšie peniaze na najnovší prírastok do jeho bohatého portfólia nehnuteľností.

Odporúčané
Tomáš prenajíma luxusné autá a nehnuteľnosti v Dubaji: Modelky sa s autom len odfotia, niektoré nemajú ani vodičák (Rozhovor) Tomáš prenajíma luxusné autá a nehnuteľnosti v Dubaji: Modelky sa s autom len odfotia, niektoré nemajú ani vodičák (Rozhovor) 18. februára 2024, 14:30

V najbláznivejších časoch pracoval ako barman na dvoch rôznych miestach a ešte aj predával stavbárske potreby, vďaka čomu dokázal ušetriť približne 1200 dolárov a rýchlo si zvykol na menší rozpočet na týždeň, pretože ani v mladosti sa neváľal v luxuse. Uvedomuje si, že jeho nehnuteľnosti nepatria medzi tie najluxusnejšie, ale svojím príbehom chce každému dokázať, že ak sa dostatočne snažíš a máš pred sebou konkrétnu víziu, s poriadnou dávkou tvrdej driny sa môžeš dostať až tam, kam ťa srdce ťahá. Vďaka skúsenostiam z detstva je Edward dodnes veľmi opatrný zo svojimi peniazmi a nikdy si nekupuje veci, ktoré nutne nepotrebuje. Nerozumie kamarátom, ktorí sú ochotní zaplatiť aj 30 či 40-tisíc za nové auto len kvôli tomu, aby sa s ním mohli pochváliť v okolí a zdvihnúť si svoje ego. On medzitým skupuje nehnuteľnosti a aj keď sa pri hypotékach vystavuje riziku, o 30 rokov bude môcť pomaly pomýšľať na dôchodok, pretože všetky z nich budú vďaka zárobkom aj prenájmom splatené a on bude mať pred sebou príjemné rozhodovanie o tom, ktoré z nich si nechá a ktoré pošle k novým majiteľom.

Domov
Zdieľať
Diskusia